Computerles voor echte beginners in Ommen

 

 

In het dagelijks leven moet iedereen goed kunnen omgaan met internet. Informatie van de overheid, de belasting, tweedehands koopjes, een reis boeken, bankzaken. Kortom, internet is nodig voor bijna alles. In de cursus Klik&Tik van de Bibliotheek in Ommen leert men de basis om te werken met de computer en internet.

 

”Vaak lijkt het of iedereen met gemak computers, internet en digitale diensten gebruikt. Maar, dat is niet vanzelfsprekend. Overal zijn mensen die daarbij hulp kunnen gebruiken. Dat is ook echt nodig, want zonder voldoende digitale vaardigheden kan je nu al niet meer volledig meedoen in de maatschappij.”

Aan het woord is Annemarie Klöne van de Bibliotheek Salland. Zij organiseert in de bieb in Ommen de cursus ‘Klik&Tik’. Hier kunnen beginners de basics van het computergebruik leren: van e-mailen tot foto’s opslaan, van teksten schrijven tot informatie zoeken op internet. Annemarie Klöne: “We werken in kleine groepjes, met begeleiding van een ervaren computerdocent. Deelnemers kunnen in alle rust oefenen, vragen stellen en geholpen worden.”

Wie zijn digitale vaardigheden graag wil verbeteren, kan op dinsdagochtend 26 april in Ommen beginnen in de nieuwe cursus ‘Klik&Tik’. Deze bestaat uit zeven wekelijkse lessen en kost € 15,– inclusief oefenboek. Aanmelden kan via www.bibliotheeksalland.nl/klik, in de Bibliotheek, per telefoon (0572–36 36 37) of per e-mail: info@bibliotheeksalland.nl.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten