Tien ‘digitale beginners’ behalen computercertificaat in de Bibliotheek

Voor vrijwilligers Klaas, Frits, Helna en Herman is geen vraag te gek. Met zijn vieren helpen ze tien cursusdeelnemers. Heel geconcentreerd zitten die elk achter een eigen laptop, op het scherm werkend aan taken en opdrachten uit het werkboek.

Komen ze er even niet uit, dan is er altijd een vrijwillige computerdocent in de buurt die hen persoonlijk helpt. Gaandeweg raken alle tien de cursisten steeds beter wegwijs op de computer en op internet. Op deze dinsdagochtend is de groep bezig aan de laatste les van de cursus ‘Klik&Tik’, die in januari startte in de Bibliotheek Ommen.

Annemarie Klöne, consulent participatie bij de bibliotheek, vertelt wat er de afgelopen maanden is gebeurd. ‘Deze deelnemers kwamen hier als echte beginners. In tien lessen hebben zij de ‘basics’ van het computergebruik geleerd: van e-mailen tot foto’s opslaan, van teksten schrijven tot informatie zoeken op internet. De groep wordt begeleid door ervaren vrijwillige computerdocenten. Deelnemers kunnen daardoor in alle rust oefenen, vragen stellen en geholpen worden. Vandaag ontvangen ze hun certificaat.’

Ze legt uit waarom deze cursus zo belangrijk is. ‘In het dagelijks leven moet iedereen goed kunnen omgaan met internet. Informatie van de overheid, de belasting, tweedehands koopjes, een reis boeken, bankzaken… internet is nodig voor bijna alles. Vaak lijkt het of iedereen met gemak computers, internet en digitale diensten gebruikt. Maar, dat is echt niet vanzelfsprekend. Overal zijn mensen die daarbij hulp kunnen gebruiken. Als dat niet gebeurt, missen zij de digitale vaardigheden die nodig zijn om volledig mee te doen in de maatschappij.’

Wie ook graag zijn of haar digitale vaardigheden wil verbeteren, kan op dinsdagochtend 16 april in de Bibliotheek Ommen beginnen in de volgende cursus ‘Klik&Tik’. Voor tien wekelijkse lessen betaalt een deelnemer in totaal € 15,–. Later in het jaar starten er nog meer cursussen Klik&Tik.

Aanmelden kan via www.bibliotheekommen.nl, in de Bibliotheek, per telefoon (0529 – 452158) of per e-mail: klantenservice@bibliotheekommen.nl.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten