Ommense kroegen maken zich op voor Tronktoernooi

In het eerste weekend van juli (vrijdagavond 7 juli en zaterdag 8 juli) staat traditiegetrouw het Tronktoernooi opnieuw op het programma.

Op de idyllische Paardeweide, waar de mat er weer perfect bij ligt, strijden de Ommense kroegen om de lokale eer. Acht verschillende teams spelen achter Het Laer om de felbegeerde winst. Titelverdediger Team Vijn krijgt concurrentie van: De Burggraaf, Vrienden Ommen, Jipp’s Pub, SC Clees, De Herberg, Tronk en Big Bull.

Overgangsjaar bestuur

Het huidige bestuur onder leiding van Albert Horsman, Jan Horsman, Edwin Dragt en Bert Martens, wil het stokje langzaamaan gaan overgeven aan de jongere generatie in Ommen. Dit jaar werken het huidige bestuur en het nieuwe bestuur (Mark Bennemeer, Allard Bolks, Rick Horsman, Daniël Kroeze, Bas Lamberink, Kristian de Lange, Frank Merjenburgh en Mark Veneberg) samen, waarna in de verdere toekomst de werkzaamheden definitief worden overgedragen naar het nieuwe achtkoppige bestuur.

Opbrengst voor Werkplekplus

Ieder jaar staat het Tronktoernooi in het teken van een lokaal goed doel. Dit jaar besluit het bestuur om de opbrengst te doneren aan Werkplekplus. Een initiatief van Jan Hogenkamp, waarbij burgers worden begeleid als zij om wat voor reden dan ook niet in staat zijn om aan de werkmaatschappij mee te doen. Het bestuur overhandigt Hogenkamp dan ook graag een cheque, tijdens de prijsuitreiking op zaterdagavond in café De Herberg. Het voetbalfeest begint vrijdagavond om 18:30 uur en op zaterdag staan de eerste wedstrijden vanaf 09:30 uur gepland.

Foto door: Henk van Elburg

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten