Succesvolle Tronkquiz als alternatief voor jaarlijkse Tronktoernooi

Ook de organisatie van het Tronktoernooi ondervond de gevolgen van het coronavirus. Als vergunningsplichtig evenement kon het Tronktoernooi helaas niet doorgaan en moest de organisatie op zoek naar een alternatief. Dat kwam er. Met een ludieke Tronkquiz werd op zaterdag 4 juli alsnog het eerste weekend van juli ingevuld.

De Tronkquiz werd een succes. Bijna zeventig deelnemers genoten van ruim twee uur vertier door de quiz die werd uitgezonden op Youtube. Presentator Kristian de Lange leidde de deelnemers door de vragen en gaf ondertussen wat aandacht aan de lokale horeca onder het motto ‘Koop lekker lokaal’. Nadat de antwoorden bekend waren gemaakt volgde de prijsuitreiking.

Bart Kok wint Tronkquiz

Een aantal leden van het team van De Burggraaf besloot de Tronkquiz gezamenlijk te gaan kijken onder het genot van een hapje en een drankje. Onder hen Bart Kok die na de quiz op een gedeeld eerste plek stond samen met Jan Warmelink. Een benaderingsvraag moest de winnaar uitwijzen. “Hoeveel glazen bier werden er op het Tronktoernooi in 2019 getapt”, luidde de vraag. Het goede antwoord moest zijn 3162, en daar zat Bart heel knap met 2937 dichtbij. Hij versloeg zodoende Jan die met 2920 net tekort kwam. Zodoende werd Bart Kok de eerste winnaar en wellicht enige ooit van de Tronkquiz, want de organisatie hoopt volgend jaar toch gewoon weer een normaal Tronktoernooi te organiseren.

Jeugdkamp Ommen

Ondanks de coronacrisis vond Stichting Tronktoernooi ook dat dit jaar weer een goed doel ondersteund moest worden. Dit jaar is gekozen voor Stichting Jeugdkamp Ommen dat jaarlijks een zomerkamp organiseert voor kinderen tussen de 10 en 16 jaar. Bovendien richt het zich nog extra op jongeren die door privéomstandigheden niet op vakantie kunnen. Het kamp bestaat uit een week bomvol leuke activiteiten en vindt plaats in de bossen rond Ommen.

Met de Tronkquiz wist Stichting Tronktoernooi ruim €500,- op te halen en de stichting heeft besloten dit bedrag zelf op te hogen naar €750,-. Penningmeester Mark Veneberg reageert: “We hebben de afgelopen twee jaar twee hele succesvolle edities gehad van het Tronktoernooi en dat stelt ons in staat om ook een jaar zonder Tronktoernooi te kunnen opvangen. Daarom hebben we besloten om net als de voorgaande jaren €750,- uit te keren aan het goede doel.”

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten