Grote verbouwing in Witharen

Dankzij bijdragen van het VSB-fonds, het Oranjefonds, de Provincie, de Gemeente Ommen en meerdere kleinere fondsen, is het mogelijk geworden om het Verenigingsgebouw Irene te Witharen grondig te renoveren.

In totaal is 135.000 euro toegezegd. Dat is ook echt nodig, net als veel uren van vrijwilligers.

Bij de vereniging Gebouw Irene bestond al jaren de wens voor een invalidetoilet. Daarnaast waren de bestaande toiletten hoognodig aan vernieuwing toe. Tel daarbij op de wensen om het gebouw geheel toegankelijk te maken, de verwarming te verduurzamen en de mogelijkheid te krijgen om er te koken en te bakken en je praat over een echt grote verbouwing.

Aan het karakteristieke gebouw uit de jaren 50 wordt een uitbouw gezet waarin de nieuwe toiletten komen. De oude keuken wordt geheel vernieuwd en uitgebreid. Er komt een traplift naar de kelder en de buitenruimte wordt opnieuw ingericht zodat er een gezellig buurtplein ontstaat.

Iedereen is erg enthousiast want er is behoefte aan een centrale ontmoetingsplek, vooral nu het café van Witharen gesloten is.

Na jaren plannen maken en subsidies aanvragen is gelukkig nu het moment aangebroken dat de handen uit de mouwen kunnen. Na de voorbereidende grondwerkzaamheden de afgelopen weken door vrijwilligers en aannemer Vonder is op zaterdag 7 oktober het grote sloopwerk begonnen.

Witharen hoopt begin 2018 klaar te zijn met de werkzaamheden in en aan het gebouw. Zomer 2018 zal de buitenruimte aangepakt worden.

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten