Verduurzaming 306 huurwoningen in Dedemsvaart afgerond

De afgelopen periode zijn 306 huurwoningen van Woningstichting De Veste in Dedemsvaart intensief verduurzaamd. Om de woonlasten van haar huurders nu en in de toekomst betaalbaar te houden én hen meer wooncomfort te bieden verduurzaamt de woningstichting de komende jaren in totaal zo’n drieduizend woningen.  

Lenferink Schilders- Afbouw en Vastgoedonderhoud uit Lemelerveld heeft in opdracht van De Veste aan  306 woningen in Dedemsvaart werkzaamheden verricht. Het project startte in juni 2017 en wordt deze week succesvol afgerond. Daken en spouwmuren zijn geïsoleerd en CV-installaties ouder dan vijftien jaar zijn vervangen. Ook is er mechanische ventilatie aangebracht en de ramen zijn vervangen door HR++ beglazing voorzien van ventilatieroosters en gecertificeerde sloten. Tot slot is de elektriciteit gekeurd en ongeaarde stopcontacten zijn vervangen door geaarde stopcontacten. Met al deze maatregelen is de energiezuinigheid van de woningen verhoogd en bezitten deze nu minimaal energielabel B.

Een projectteam bestaande uit medewerkers van De Veste en aannemer Lenferink betrok huurders zowel voor, tijdens als na de uitvoering zoveel mogelijk bij de werkzaamheden. Tijdens een bewonersavond ontvingen zij informatie over de plannen, de uitvoering van de werkzaamheden en de voordelen van de duurzaamheidsmaatregelen. Daarna volgde een huisbezoek waarin bewoners konden aangeven welke wensen en behoeften zij zelf hadden ten aanzien van de verduurzaming van hun woning. Zo probeert de woningstichting steeds meer de wens van haar huurders mee te nemen in haar plannen.

De Veste vindt het belangrijk dat haar huurders comfortabel kunnen wonen tegen een betaalbare huurprijs. Daarom investeert de woningstichting in energiebesparende maatregelen. De plannen van De Veste zijn erop gericht dat in 2020 het totale woningbezit een gemiddeld energielabel B heeft. In totaal verduurzaamt de woningstichting zo’n drieduizend woningen. Door alle maatregelen dalen de woonlasten van de huurders flink, want er staat geen huurverhoging tegenover.

Inmiddels zijn De Veste en aannemer Lenferink ook in Ommen, Lemelerveld, Lemele en Beerzerveld gestart met de verduurzaming van 309 huurwoningen. De verwachting is dat deze woningen in november 2018 worden opgeleverd.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten