De man en zijn tas

Bij de woorden ‘man en tas’ zien we veelal een zakelijk silhouet voor ons. Pantalon en colbert, zwarte of bruine tas. Een laptoptas wel te verstaan. Maar er is meer mogelijk.

Als we teruggaan in de tijd zien we op oude prenten heel af toe mannen met een tas. In dat geval is het vaak een crossbody gedragen tas. Naast een tas werden ook wel een zak, koffer, doos of krat meegedragen. Maar de zogenoemde buidel werd het meest populair om er geld in mee te nemen.

In de Romeinse tijd werden spullen vervoerd in glazen potten met een handvat en in de Middeleeuwen droegen zowel mannen als vrouwen tassen over de schouder of aan een gordel. Van een tas als modeartikel was helemaal nog geen sprake.

Statement maken

Dat is tegenwoordig wel anders. Sommige vrouwen zouden het liefst bij iedere outfit een andere tas dragen. Maar ook voor mannen gaat dat inmiddels op. De tas is een hit en wie dagelijks naar het werk een tas meedraagt, weet dat je daar echt een statement mee kunt maken.

Een tas stem je af op je outfit en/of je karakter. De tijd dat je louter een functionele tas droeg, zoals vroeger met de buidel het geval was, ligt ver achter ons. Ook al gaat het er om dat je als man je laptop veilig bij je draagt, het oog wil ook wat.

Must have

Dus is er flink veel keuze in de laptoptassen voor heren. Stijlvol, uitdagend, sportief en zakelijk. Er is voor elk wat wils. Je kunt de laptoptas over de schouder dragen, crossbody of gewoon in de hand. Het gaat er om wat voor jou het fijnste voelt.

Ben jij een zakelijk type en ga je voor kwaliteit dan is de O My Bag The Harvey een must have. Daar past een 15 inch laptop in en je draagt het als een hand- of schoudertas. Het staat buiten kijf dat je daar goede sier mee maakt. De tas wordt door het veelvuldig dragen eigenlijk alleen maar mooier. Een goeie investering dus, voor wie een stijlvolle tas wenst.

Voor de sportieve man is er de Tommy Hilfiger Elevated Computer Bag Rain Forest in een trendy groen/blauwe tint. Er is een passende Hilfiger portemonnee bij verkrijgbaar waarmee je een prachtige set hebt. We noemen hier ook de lijn van Still Nordic. Een tijdloos design van leer zonder fratsen. Het straalt de noordse rust uit en is oersterk in gebruik. En een elegante verschijning.

Zie je dus tegenwoordig een ‘man en tas’, realiseer je dan dat daar over het algemeen goed over is nagedacht, bewust naar de juiste tas is gezocht en ze beide mogelijk onafscheidelijk zijn. Rest nog de vraag hoeveel tassen mannen hebben, in vergelijking met vrouwen. Maar daarover schrijven we een andere keer.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten