Een kijkje in het vliegermuseum Space Art is de moeite waard

Zaterdag 16 maart is het NL Doet. Dan worden de plantenbakken voor het Vliegermuseum door een aantal vrijwilligers van het museum weer netjes gemaakt. Maar er gebeurt meer die dag: de expositie kleine vliegertjes wordt dan geopend. En kleine vliegertjes zijn in dit geval écht klein, soms maar een paar centimeter en ze wegen bijna niets. Bijzonder om te zien zijn ze in elk geval.

De vliegertjes, die door Riks Siemons, de eigenaar van het vliegermuseum keurig gerangschikt zijn, komen uit een nalatenschap van Harm van der Veen uit Den Haag. Hij was een autoriteit op het gebied van grote en kleine vliegers en heeft er een aantal boeken over geschreven en heeft het museum in 2017 nog bezocht toen hij 90 jaar was.

Riks geeft die dag, als de tijd het toelaat, een workshop indoor vliegertjes maken. “Van een vloeitje of een stukje van een servet en een lucifer kun je al vliegertje maken, dus vliegeren is voor iedereen,” zegt Riks. Op het terrein naast het museum zullen (grote) vliegers opgelaten worden. Riks heeft een hele collectie grote en bijzondere vliegers. De burgemeester heeft laten weten te komen, maar hoe laat dat is, weet Riks niet. “Het zal niet voor 1 uur zijn in elk geval.”

Wie komen wil is met of zonder vlieger is welkom van 10.00-17.00 uur aan de Haven West in Ommen.

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten