Goedgemutste Breicampagne in ’t Vlierhuis wegens succes geprolongeerd

De Goedgemutste Breicampagne is weer van start in het wijksteunpunt van Zorgcentrum ’t Vlierhuis in Ommen. Vorig jaar noteerde deze ouderenzorglocatie van Saxenburgh een recordopbrengst aan gebreide en gehaakte mutsjes.

Ook dit jaar roept het wijksteunpunt iedereen op om de brei- en haaknaalden op te pakken. Inmiddels hebben verschillende breiclubs in de regio zich al aangesloten bij de actie van Saxenburgh. Op 23 oktober is er een gezamenlijke brei- en inleverdag gepland.

Deelnemers aan de Goedgemutste Breicampagne breien of haken kleine mutsjes, die passen op een smoothie of sapflesje van Innocent. Van elk verkocht flesje gaat 20 cent naar het Nationaal Ouderenfonds. Dit fonds organiseert activiteiten met als doel een eind te maken aan eenzaamheid onder ouderen. Iedereen kan meedoen door thuis of in het wijksteunpunt mutsjes te breien of te haken.

Patronen zijn verkrijgbaar in Wijksteunpunt ’t Vlierhuis – evenals de wol – of te vinden op degoedgemutstebreicampagne.nl.

Eenzaamheid tegengaan

“Wij dragen eenzame ouderen een warm hart toe en met ons velen, zo is ons wel duidelijk geworden. Ommen heeft al veel fanatieke breisters en inmiddels zijn er ook groepjes dames actief in Witharen, Bruchterveld en Slagharen. Ook in onze andere  ouderenzorglocaties wordt naar hartenlust gebreid. Ons doel is niet zozeer om dit jaar het record van 9.300 mutsjes van vorig jaar te verbreken. Het is gewoon gezellig om samen te breien. Bovendien kan het Ouderenfonds met de opbrengst weer mooie activiteiten organiseren. Hoe mooi is dat”, zegt Renate Brunsman, coördinator van Wijksteunpunt ’t Vlierhuis en grote drijvende kracht in de regio achter de landelijke breicampagne.

Breidag 23 oktober 

De mutsjes kunnen nu al worden ingeleverd bij het wijksteunpunt van Saxenburgh in Ommen. Woensdag 23 oktober staat ’t Vlierhuis geheel in het teken van de Goedgemutste Breicampagne. Dan wordt er de hele dag gezamenlijk gebreid en kunnen alle mutsjes worden ingeleverd.

Vragen? Bel met Saxenburgh ’t Vlierhuis, telefoon (0529) 46 90 91 of mail naar: r.brunsman@sxb.nl . Volg de ontwikkelingen op de Facebookpagina van ’t Vlierhuis. Zorgcentrum ’t Vlierhuis is te vinden aan de Haarsweg 105h in Ommen. Het wijksteunpunt is op de eerste etage.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten