‘Goedgemutste’ breicampagne in ‘t Vlierhuis

De Saxenburgh Groep organiseert woensdag 28 oktober in wijksteunpunt ’t Vlierhuis in Ommen een ‘goedgemutste’ breicampagne in samenwerking met het Rode Kruis, Boodschappenbus Vechtdal, Noggus & Noggus Ommen en de Stichting Vrienden van de Saxenburgh Groep.  

Deelnemers kunnen die dag tussen 9.00 en 17.30 uur in het wijksteunpunt mutsjes komen breien voor een goed doel. Jong, oud, man, vrouw, iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze ‘goedgemutste’ breicampagne op 28 oktober. De wol voor de mutsjes wordt deze dag beschikbaar gesteld door het Rode Kruis.

“Als u breipennen nummer 3 of 3½ heeft, neem deze dan mee. Heeft u die niet, ook geen probleem. Dan kunt u breipennen van ons lenen. Noggus & Noggus stellen deze beschikbaar,” aldus mede-organisator Agnes Sanders van wijksteunpunt ‘t Vlierhuis. Uiteraard kunnen mensen ook al thuis aan de slag gaan en de gebreide mutsjes ’s woensdags tussen 09.00 en 17.30 uur inleveren bij het wijksteunpunt in Ommen. Patronen van de mutsjes zijn gratis af te halen in wijksteunpunt ’t Vlierhuis of te vinden op de site van het Nationaal Ouderenfonds.

De mutsjes komen op flesjes met smoothie van Innocent. Vanaf januari 2016 staan deze gemutste flesjes in diverse winkels in Nederland in de schappen. Van ieder verkocht gemutst flesje doneert de leverancier € 0,20 aan het Nationaal Ouderenfonds. Deelname aan de goedgemutste breicampagne op 28 oktober is gratis. De organisatoren van de breicampagne in Ommen zetten zich graag in voor extra steun aan ouderen en hopen met deze actie daaraan bij te dragen. Ze rekenen op een grote opkomst en zijn van plan er een gezellige dag van te maken.

Voor vragen of deelname kunt u contact opnemen met Renate Brunsman, coördinator wijksteunpunt, via r.brunsman@sxb.nl. Het wijksteunpunt is te vinden in ’t Vlierhuis aan de Haarsweg 105 in Ommen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten