Foto: Dook van Gils

’t Vlierhuis breit voor ouderenfonds

Breien is onverminderd populair in Nederland. Daarom organiseren de coördinatoren van Wijksteunpunt ’t Vlierhuis in Ommen verschillende activiteiten voor breiliefhebbers. Zo gaat de Goedgemutste Breicampagne wegens daverend succes vorig jaar, de komende maanden op herhaling in het ontmoetingscentrum aan de Haarsweg en kunnen buurtbewoners weer inhaken bij het tweewekelijkse ‘Brei en haak maar aan’.

Maar liefst 1.700 mutsjes zijn er vorig jaar gebreid voor de Goedgemutste Breicampagne in ’t Vlierhuis. Het overtrof alle verwachtingen van coördinator wijksteunpunt Renate Brunsman. “Fantastisch, we hopen dit jaar op minstens zoveel.” Deelnemers aan de Goedgemutste Breicampagne breien of haken kleine mutsjes, die passen op een smoothie of sapflesje van Innocent.

Van elk verkocht flesje gaat 20 cent naar het Nationaal Ouderenfonds. Dit fonds organiseert activiteiten met als doel een eind te maken aan eenzaamheid onder ouderen. Iedereen kan meedoen door thuis mutsjes te breien of te haken. Patronen zijn verkrijgbaar in ’t Vlierhuis of te vinden op de site van het ouderenfonds. In oktober wordt een centrale brei- en inleverdag gepland, maar vanaf half september kunnen de mutsjes ook al naar het wijksteunpunt worden gebracht.

“Het is natuurlijk ook gezellig om samen met andere buurtbewoners aan de slag te gaan in het wijksteunpunt”, zegt Renate uitnodigend. Elke veertien dagen is er op de woensdagavond weer ‘Brei en haak maar aan’. “De mooiste werken komen op tafel, zoals tassen, kussens of sjaals. Iedereen neemt zijn eigen werk mee. Als mensen een mooi patroon hebben dat ze graag willen delen met anderen, of als ze juist wilt leren breien of haken, laat ze gerust bij ons langskomen. Er zijn genoeg dames die willen helpen.”

Ook de bewoners van woonzorgcentrum ’t Vlierhuis komen aan hun trekken. Voor hen is er wekelijks een breicafé, in samenwerking met het Rode Kruis.

Wie vragen heeft over de breicampagne kan contact opnemen met Wijksteunpunt ’t Vlierhuis, telefoon (0529) 46 90 91 of mailen naar: r.brunsman@sxb.nl of gewoon binnenlopen. Het wijksteunpunt is te vinden op de eerste etage van ’t Vlierhuis aan de Haarsweg 105h in Ommen.

Artikel delen:
Foto's 2
Foto: Dook van Gils
Gerelateerde berichten