Cursus DigiD in de Bibliotheek van Ommen

Kinderopvangtoeslag aanvragen, een nieuw rijbewijs, of iets regelen met de ziektekostenverzekering. Dat doe je allemaal via internet. Hoe doe je dat handig en ook veilig? Dat leer je in de Bibliotheek. Op dinsdag 9 november start in de Bibliotheek in Ommen een cursus Digisterker.

 

Deelnemers leren zoeken naar informatie over overheidsdiensten en hoe je met die diensten werkt. “Bijvoorbeeld: hoe werkt de site van de gemeente? Wat moet je doen om online een identiteitsbewijs aan te vragen? En wat weet de overheid over je, zoals de opbouw van je AOW?”

 

Voor al die dingen moet men DigiD leren gebruiken. Met DigiD krijgt men persoonlijk toegang tot gegevens op de websites van al die overheidsdiensten. Nog geen DigiD? In de cursus helpen ze de deelnemers hem aan te vragen.

 

De cursus is op vier dinsdagochtenden op een rij, vanaf dinsdag 9 november 9.30 uur in de Bibliotheek te Ommen. Deelnemers moeten al wel een beetje met computers en internet kunnen omgaan. Het meedoen aan de cursus is gratis, men betaalt alleen € 15,– voor het cursusboek en de koffie of thee.

Aanmelden kan online via www.bibliotheeksalland.nl/digisterker of aan de balie in de Bibliotheek van Ommen.

 

(Ingezonden bericht)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten