Cursus DigiD in de Bibliotheek van Ommen

Kinderopvangtoeslag aanvragen, een nieuw rijbewijs, of iets regelen met de ziektekostenverzekering. Dat gaat allemaal via internet. “Hoe doe je dat handig en ook veilig?” Dat leert men volgende week in de Bibliotheek. Dinsdag 13 december start in de Bibliotheek in Ommen een cursus Digisterker.

 

Deelnemers leren zoeken naar informatie over overheidsdiensten en hoe je met die diensten werkt. Bijvoorbeeld: hoe werkt de site van de gemeente? Wat moet je doen om online een identiteitsbewijs aan te vragen? En wat weet de overheid over je, zoals de opbouw van je AOW?

Voor al die dingen moet je DigiD leren gebruiken. Met DigiD krijg je persoonlijk toegang tot jouw gegevens op de websites van al die overheidsdiensten. Heb je nog geen DigiD? In de cursus helpen we om hem aan te vragen.

De cursus is op drie dinsdagochtenden, vanaf dinsdag 13 december en daarna dinsdag 20 december en dinsdag 10 januari, steeds om 10.00 uur in de Bibliotheek in Ommen. Deelnemers moeten al een beetje met computers en internet kunnen omgaan. Het meedoen aan de cursus is gratis, men betaalt alleen 15 euro voor het cursusboek en de koffie of thee. Aanmelden kan online via www.bibliotheeksalland.nl/digisterker of aan de balie in de Bibliotheek in Ommen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten