Fietspad Stuwepad wordt verbeterd

De gemeente Ommen start vanaf maandag 8 november met de verbetering van het fietspad Stuwepad te Vilsteren. De kwaliteit en veiligheid van de fietsverbinding tussen Vilsteren en rivier De Vecht wordt hiermee verhoogd. Plaatselijk Belang Vilsteren en een vertegenwoordiger van landgoed Vilsteren zijn betrokken bij de opwaardering van dit fietspad. De werkzaamheden duren tot en met 24 december 2021.

Het huidige fietspad heeft een breedte van 1,50 meter en is onvoldoende breed voor om fietsers om elkaar veilig te kunnen passeren. Mede door het toenemend gebruik van elektrische fietsen en scootmobielen, leidt dit regelmatig tot onveilige situaties. Een fietspad van 2,20 meter breed lost dit op en is in lijn met de nabijgelegen in Varsen aangelegde (toeristische) fietspaden.

Het nieuwe fietspad wordt uitgevoerd in betonverharding in plaat van asfaltverharding. Een zogenaamd betonpad is op termijn goedkoper in onderhoud en beheer. Het gaat de worteldruk van de vele laanbomen langs het fietspad tegen. Deze veroorzaken nu regelmatig onveilige hobbels in het wegdek en daarmee ook incidentele reparatiekosten. Een ander bijkomend voordeel is dat het nieuwe fietspad bestand is tegen zware onderhoudsvoertuigen die regelmatig het pad moeten passeren.

Het fietscomfort en veiligheid van het Stuwepad wordt verbeterd en de betonverharding geeft een zekere lichtreflectie in het donker. Verder heeft het een stroeve oppervlakte-structuur wat in natte perioden veiliger is voor fietsers.

Op 8 november starten dus de werkzaamheden. Volgens planning worden deze voor 24 december afgerond. Het fietspad is in deze periode afgesloten voor het fietsverkeer.

 

(Foto ter illustratie)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten