Stuwepad officieel in gebruik genomen

Fietspad Stuwepad (vanuit Vilsteren naar de stuw) is donderdag officieel in gebruik genomen door wethouder Bongers. Eind 2021 zijn er diverse onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.

Het fietspad had een breedte van 1,50 meter en was daardoor onvoldoende breed voor fietsers om elkaar veilig te kunnen passeren. Mede door het toenemend gebruik van elektrische (bak-)fietsen en scootmobielen, leidde dit regelmatig tot onveilige situaties. Het huidige fietspad van 2,20 meter breed lost dit op en is in lijn met de nabijgelegen in Varsen aangelegde fietspaden.

Het nieuwe fietspad is uitgevoerd in betonverharding in plaat van asfaltverharding. Een zogenaamd betonpad is op termijn goedkoper in onderhoud en beheer. Het gaat de worteldruk van de vele laanbomen langs het fietspad tegen. Deze veroorzaken nu regelmatig onveilige hobbels in het wegdek en daarmee ook incidentele reparatiekosten. Een ander bijkomend voordeel is dat het nieuwe fietspad bestand is tegen zware onderhoudsvoertuigen die regelmatig het pad moeten passeren. Bovendien geeft de betonverharding een zekere lichtreflectie in het donker en heeft een stroeve oppervlakte wat in natte perioden veiliger is voor fietsers.

“Dankzij de aanpak van het Stuwepad is de kwaliteit en veiligheid van de fietsverbinding tussen Vilsteren en rivier de Vecht verhoogd” vertelt wethouder Leo Bongers van Verkeer.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten