Onderhoudswerkzaamheden fietspad Slagenweg Ommen

De gemeente Ommen is vorige week begonnen met het onderhoud en de verbreding van het fietspad Slagenweg in Ommen. Het betreft het fietspad vanaf de rotonde Haarsweg (supermarkt Aldi) tot de rotonde Balkerweg (Karwei).

Het huidige fietspad heeft een breedte van ongeveer drie meter. Mede door het toenemend gebruik van elektrische fietsen, duo-fietsen en scootmobielen, leidt het elkaar passeren regelmatig tot onveilige situaties. Ze verbreden het fietspad daarom naar 3,5 meter.

Het nieuwe fietspad wordt uitgevoerd in betonverharding in plaats van asfaltverharding. Een zogenaamd betonpad is op termijn goedkoper in onderhoud en beheer. Het gaat de worteldruk van de vele bomen langs het fietspad tegen. Deze veroorzaken nu regelmatig onveilige hobbels in het wegdek en daarmee ook incidentele reparatiekosten. Bovendien heeft betonverharding een stroeve oppervlakte-structuur wat in natte perioden veiliger is voor fietsers.

Hoewel voor de gehele duur van de werkzaamheden een omleiding voor fietsers is ingesteld, worden delen van het fietspad wel uitgevoerd in verschillende fasen. Zo zorgen ze ervoor dat zowel de wegen, percelen als bedrijven zoveel mogelijk bereikbaar blijven. Het deel waar Schagen Infra aan het werk is, kan worden afgesloten voor het veilig en goed uitvoeren van de werkzaamheden. Ook om te voorkomen dat ten tijde van het uitharden van het beton er geen blijvende schade ontstaat. Volgens planning worden de werkzaamheden 22 juli 2022 (voor de bouwvakperiode) afgerond.

Maandag 27 en dinsdag 28  juni 2022 wordt de betonverharding op de kruisende autowegen aangebracht. De kruisende wegen Vermeerstraat en Jeroen Boschstraat zijn op deze dagen beurtelings afgesloten. Wanneer de Jeroen Boschstraat is afgesloten kunnen de bewoners van Alterveer via het bedrijventerrein de wijk verlaten (uitgang ter hoogte van de Carel Fabritiusstraat). Er zullen tijdelijke maatregelen getroffen worden, zodat de weg zo snel mogelijk weer opengesteld kan worden.

Vragen over de werkzaamheden van Schagen Infra? Dan kan er contact worden opgenomen met uitvoerder Henk van der Weide. Hij is bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur op: 06-83984927. Ook is hij bereikbaar per mail: h.vanderweide@schageninfra.nl.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten