Saxenburgh zoekt hulp bij realisatie Tuinen van Ontmoeting

 

Saxenburgh wil zich graag inzetten om de ontmoeting tussen buurtgenoten en cliënten van de woonzorgcentra Oldenhaghen, Nijenhaghen, ’t Vlierhuis en Dagcentrum De Stekkenkamp in Ommen te bevorderen. Het plan is opgevat om bij deze locaties ‘Tuinen van Ontmoeting’ te realiseren. Om dit financieel mogelijk te maken, heeft de Regiobank Ommen in samenwerking met de Stichting Vrienden Saxenburgh een crowdfunding-actie opgezet.

De actie voor het realiseren van Tuinen van Ontmoeting in Ommen loopt nog tot 1 december. De Stichting Vrienden van Saxenburgh neemt een deel van de kosten voor haar rekening. Daarnaast is een bedrag nodig van € 7.500,–. Via de website
http://samenvoordebuurt.nl/nl/tuinvandeontmoeting kan iedereen een bijdrage doneren. Ook
staan er in Ommen op de vier locaties van Saxenburgh spaarvarkentjes klaar voor een
donatie. Hoewel al een mooi bedrag is ontvangen, is het streefbedrag nog niet in zicht. “De
varkentjes staan er een beetje magertjes bij, wie helpt ons om de varkentjes wat te laten groeien?” roept één van de wijksteunpuntcoördinatoren van Saxenburgh op.
De Tuinen van Ontmoeting zijn bedoeld om ontmoeting en verbondenheid in de buurt te bevorderen en eenzaamheid tegen te gaan. Samen zaaien, kweken, plukken en oogsten geeft een zinvolle dagbesteding aan de bewoners en cliënten van Saxenburgh en zorgt voor onderling contact met en tussen buurtbewoners, familie en vrienden, zo stelt Saxenburgh.
Behalve een financiële bijdrage, is hulp bij het aanleggen van de tuinen ook zeer welkom. Meer informatie? Mail naar: w.reurink@sxb.nl , g.beld@sxb.nl , r.brunsman@sxb.nl of
i.huige@sxb.nl.

 

Bij de foto: Saxenburgh in actie voor ‘Tuinen van Ontmoeting’ in Ommen.

 

(Ingezonden bericht)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten