Financiële CTB-tegemoetkoming voor Ommener clubs en ondernemers

Horeca-ondernemers, sportverenigingen en musea moeten controleren op het Corona Toegangsbewijs (CTB). Dit brengt uitdagingen met zich mee en vraagt om extra inzet. Daarom biedt de gemeente Ommen hiervoor een financiële tegemoetkoming aan.

 

Sportaanbieders kunnen aanspraak maken op 350 euro en horeca- en cultuur ondernemingen op 500 euro. Dit kan besteed worden aan de inzet van bijvoorbeeld personeel of voor materiële kosten ten behoeve van de controle op het CTB in de periode van 22 september tot 31 december 2021.

“We realiseren ons heel erg goed dat het een tegemoetkoming is”, vertelt burgemeester Vroomen. “Maar het is echt wel een bijdrage, omdat we het van belang vinden om te laten zien dat we meeleven en dat we ook elkaar behulpzaam moeten zijn in deze periode.”

Bij subsidie is geen onderscheid gemaakt in het formaat van een onderneming of vereniging en de omvang van de controles. “We kunnen hele ingewikkelde procedures en regels bedenken met elkaar. Het is een tegemoetkoming en dat willen we zo praktisch mogelijk aanbieden,” legt Vroomen uit.

“Komt uw onderneming in aanmerking? Vul dan het formulier ‘Subsidieregeling kosten controle Corona Toegangsbewijs CTB – COVID-19’ in via de gemeentelijke website”, zo luidt de oproep.
Vanuit het Rijk is hiervoor 45 miljoen ter beschikking gesteld aan gemeentes. Deze bijdrage moet helpen om de naleving van de controle op coronatoegangsbewijzen en identiteitsdocumenten te ondersteunen en makkelijker te maken. Ommen ontvangt 47.000 euro en vult dit aan met circa 13.300 euro uit eigen middelen om zo alle ondernemers op het gebied van cultuur en horeca en sportorganisaties te ondersteunen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten