Ben Cramer naar Ommen

Het bestuur van de stichting Ommer Bissingh Evenementen en haar commissies hebben de data vastgesteld voor het seizoen 2022. Het is voor het eerst sinds de corona-uitbraak in het voorjaar van 2020 dat er evenementen onder de vlag van de Ommer Bissingh worden georganiseerd. Zanger Ben Cramer zal de Bissinghdagen opluisteren.

De Ommer Bissingh, de traditionele jaarmarkt op de tweede dinsdag van juli, vindt dit jaar plaats op dinsdag 12 juli. Dit wordt voorafgegaan door de opening één dag eerder. Op maandag 11 juli luiden ze de Bissinghbel en zal de avond muzikaal opgeluisterd worden door Ben Cramer, de nestor van het Nederlandse lied. Naast de landbouwdag op 27 juli zijn er Ommer Bissinghdagen op 3, 10 en 17 augustus. Op alle woensdagen zorgt horecavereniging Uit in Ommen voor een muzikaal slotakkoord. Activiteiten zijn er ook op de zaterdagen 23 juli en 13 augustus. De Ommer Bissingh wordt in het eerste hele weekend van september besloten met een tweedaags blaasorkestenfestival.

Bestuurslid Ronald Bakker vertelt: ,,Dit is op dit moment wat we kunnen. Er zitten nog wel wat onzekerheden in zoals bijvoorbeeld de bijdrage van onze sponsoren. Ook een aantal commissies kan nog wel wat aanvulling gebruiken. Hoewel corona op haar retour lijkt, leven we ook nu weer in een spannende wereld. Toch zien we aan de vergadertafel vooral een grote groep lachende vrijwilligers die er komende zomer graag iets mooi van willen maken. En we kijken er reikhalzend naar uit. Ommen gaat los!”

Naast het organiseren van haar eigen evenementen en activiteiten ondersteunt de Ommer Bissingh, waar nodig en gewenst, met mensen en knowhow bij andere evenementen. Twee uitgestelde evenementen springen daarbij in het oog: zaterdag 21 mei, ‘Beleef het in Ommen’ en zaterdag 2 juli is er vanuit Ommen 75 jaar Vrijheid een Veteranendag en een Anjer Concert van de Kapel van de Bereden Wapens.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten