Expositie van Alakel en Geerts in gemeentehuis van Dalfsen

Van vrijdag tot en met 31 mei kunnen inwoners van de gemeente Dalfsen werken bekijken van Joumana Alakel en Margriet Geerts in het gemeentehuis Dalfsen. De schilderijen zijn te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Deze zijn te vinden op de website dalfsen.nl.

 

De expositie maakt onderdeel uit van de expositiereeks in het gemeentehuis Dalfsen, waarbij lokale kunstenaars hun werk kunnen tentoonstellen. Deze keer exposeren Joumana Alakel uit Nieuwleusen en Margriet Geerts uit Dalfsen hun werken.

Alakel is een 32-jarige kunstenares uit Syrië. Ze woont nu in Nieuwleusen samen met haar man en dochtertje. In Syrië heeft ze aan de Damascus University ‘Graphic Design’ gestudeerd. Zij tekende en schilderde daar, maar heeft ook jaren digitaal gewerkt met het programma Photoshop. Vooral de kunstenaar Picasso was inspiratie voor haar manier van werken. Aan het einde van haar studie in Damascus heeft ze een project over de Syrische cultuur gedaan. In Nederland kwam ze in contact met Margriet Geerts en heeft ze een tijd gewerkt in het atelier van Margriet. Joumana maakt tekeningen, schilderijen en beschildert gebruiksvoorwerpen.

 

Margriet Geerts is een geboren en getogen Dalfsenaar. Ze woont en werkt in haar atelier Ankumart in Dalfsen. Zij was docent beeldende vormgeving aan middelbare scholen in Dalfsen en Zwolle, waar ze tekenen, handvaardigheid en CKV gaf. Geerts heeft een grote voorliefde voor model- en portretschilderen. Hierin legt ze vaak momentopnames vast die vaak niet eens bewust ervaren worden. Ze vindt het heel boeiend haar opgedane ervaringen met anderen te delen in haar eigen atelier. Hierin geeft ze lessen en workshops. Ook schildert ze portretten in opdracht. Sinds dit jaar is ze lid van de kunstenaarsvereniging Het Palet in Zwolle, waar ze met andere kunstenaars schildert en boetseert.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten