Expositie van Bart Stevens en Museum Palthehof in gemeentehuis van Dalfsen

Van 5 januari tot en met 14 februari 2023 kunnen inwoners en bezoekers de schilderijen van Bart Stevens bekijken in het gemeentehuis van Dalfsen. In dezelfde periode worden de vitrines gevuld met speelgoed uit Museum Palthehof. De exposities zijn te bekijken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Deze zijn te vinden op www.dalfsen.nl.

 

De expositie maakt onderdeel uit van de expositiereeks in het gemeentehuis Dalfsen, waarbij lokale kunstenaars hun werk kunnen tentoonstellen.

De schilderijen van Bart Stevens zijn in de stijl van het abstract expressionisme. De werken zijn erg kleurrijk en prikkelend, met een gemiddeld formaat van 100 x 100 centimeter. De kunstenaar gebruikt hiervoor acrylverf technieken. Hij haalt zijn inspiratie uit eigen ervaringen en het dagelijks leven. Eén van de schilderijen is ‘City in Overijssel’. Net als veel van zijn schilderijen is dit acryl op een houten paneel. Er zijn ook schilderijen op doek te zien.

 

Museum Palthehof vult de vitrines in het gemeentehuis met hun tentoonstelling ‘Spelenderwijs’. Een tentoonstelling over kinderen, speelgoed en leermiddelen. Spelen is meestal niets anders dan jezelf ontwikkelen, zonder dat je het merkt. Museum Palthehof heeft de afgelopen jaren nogal wat speelgoed geschonken gekregen wat zo’n vijftig tot honderd jaar oud is. Een tinnen poppenserviesje is waarschijnlijk het oudste speelgoed in de tentoonstelling. Het is tussen 100 en 150 jaar oud. Daarnaast toont het museum blikken speelgoed, een poppenhuis dat zeventig jaar geleden met liefde is gemaakt en ingericht. Maar ook kindernaaimachines, Temsi-constructiemateriaal, poppen, knuffels en nog veel meer.

 

 

Artikel delen:
Gerelateerde berichten