Expositie van Johan Geerts en Hennie Bokhove in gemeentehuis van Dalfsen

Inwoners en bezoekers kunnen tot en met 23 augustus de schilderijen bekijken van Johan Geerts (foto) en de eieren van Hennie Bokhove in het gemeentehuis van Dalfsen. De werken zijn te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Deze zijn te vinden op www.dalfsen.nl.

 

De expositie maakt onderdeel uit van de expositiereeks in het gemeentehuis Dalfsen, waarbij lokale kunstenaars hun werk kunnen tentoonstellen. Deze keer exposeren Johan Geerts en Hennie Bokhove uit Dalfsen.

Johan Geerts schildert al zijn hele leven. Zijn schilderonderwerpen vindt hij in en om Dalfsen, waarbij de kerktoren een favoriet onderwerp is. Naast het schilderen heeft Johan nog meer hobby’s als hardlopen en muziek. Hij is ook zendamateur.

Hennie Bokhove ontwerpt sinds 1986 eieren. Ze volgde hiervoor een cursus aan de Volksuniversiteit in Arnhem en is daarna zelf verder gegaan. Voor het bewerken worden verschillende soorten eieren gebruikt, zoals ganzeneieren of struisvogeleieren. Met verschillende technieken worden de eieren bewerkt. Zo werkt ze met watervaste fineliner, maakt ze eieren zwart met Oost-Indische inkt om daarna met een etspen het ontwerp uit te krassen, of gebruikt ze een dottingtechniek waarbij je fijne of grote stippen kunt zetten. Maar meestal ontwerpt Hennie mandala’s. Dan ontstaat het ontwerp tijdens het proces.

 

Artikel delen:
Gerelateerde berichten