Begroting 2023 op orde in Hardenberg: ‘financiën stabiel’ in onzekere tijden

De gemeente Hardenberg heeft de financiën op orde. Dat blijkt uit de begroting voor 2023. De gemeente heeft een goedgevulde spaarpot. Daarmee is Hardenberg in financieel opzicht voorbereid op de huidige onzekere tijden, zo maakt de gemeente zonneklaar.

 

Het college van burgemeester & wethouders (B&W) blijft de blik op de toekomst richten. “Juist in deze onzekere tijd moeten we handelen. En investeren in de toekomst. Dat doen we met het oog voor elkaar. In het belang van onze inwoners, instellingen en ondernemers”, vertelt wethouder Martijn Breukelman.

De begroting gaat over de plannen en ambities voor het volgende jaar, wat dat gaat kosten en hoe de gemeente dat gaat betalen. De begroting voor 2023 is nu klaar en geschreven met de kennis van nu. Want het college van B&W realiseert zich goed dat er momenteel veel aan de hand is in de wereld. “Het zijn onzekere tijden. Onze inwoners en ondernemers hebben te maken met hoge energieprijzen. Veel andere producten zijn duurder geworden. De levertijden van producten en materialen zijn langer geworden. Ook wij weten niet wat de toekomst ons brengt”, aldus wethouder financiën Martijn Breukelman.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten