Koninklijke onderscheiding voor Geertje Hindriks uit Bergentheim

Burgemeester Maarten Offinga heeft vorige week een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Geertje Hindriks-Nijland uit Bergentheim. Ze werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar vrijwillige inzet voor de paardensport.

 

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de najaarsvergadering van de Landelijke Rijvereniging & Ponyclub Sallandruiters. Mevrouw Hindriks zat tot afgelopen zomer in het bestuur van de vereniging.

Zij begon met haar bestuurswerk in 1979. Naast het penningmeesterschap deed mevrouw Hindriks ook andere functies bij de Sallandruiters. Ze is bijna dagelijks aanwezig op de manege. En ze helpt bij de vele activiteiten en evenementen in de organisatie, maar ook in de uitvoering. Ook zorgt ze altijd dat de leden, bezoekers en gasten van de Sallandruiters een warm welkom krijgen.

Hindriks zat ook ruim 40 jaar in het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) Kring Vechtdal. Dit is een organisatie waar meer dan 20 lokale paarden- en ponysportverenigingen lid van zijn. Kring Vechtdal is één van de vijf kringen in de regio Overijssel en heeft bijna 1600 leden. Hindriks hielp bij het organiseren van de jaarlijkse kampioenschappen van de kring. Ook hield ze contacten met de verenigingen binnen Kring Vechtdal. Zo verliepen de instructies, wedstrijdbeoordelingen en alles wat daarmee te maken heeft goed.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten