Tuinbeek uit Ommen op plek 12 van CDA-lijst

De leden van CDA Overijssel hebben in december de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen vastgesteld. Onder de eerste vijftien kandidaten zijn zowel vertrouwde gezichten als frisse nieuwkomers. Jacqueline Tuinbeek uit Ommen staat op plek 12: “Met dit sterke team kan CDA echt het verschil maken.”

 

De lijst wordt getrokken door Rick Brink (36) uit Hardenberg. Hij  heeft zich tussen 2013 en 2019 bewezen als bestuurslid, gemeenteraadslid en fractievoorzitter van CDA Hardenberg. Hij behaalde de finale van de verkiezing van Beste Raadslid van Nederland. In 2019 kreeg hij landelijk bekendheid als officieuze Minister van Gehandicaptenzaken. De laatste jaren gaf hij organisaties advies over inclusievraagstukken.

Volgens Brink hebben de CDA-fractie en gedeputeerden Van Hijum en De Witte de afgelopen jaren mooie resultaten bereikt, maar liggen er ook grote opgaven. “Denk aan de broodnodige ruimte voor ondernemers uit het mkb en familiebedrijven, maar ook aan perspectief voor de agrariërs. Al die mensen hebben bestaanszekerheid nodig; de zekerheid dat het goed gaat komen met ze. Daar kunnen onze kandidaten vanuit hun eigen achtergrond, expertise en enthousiasme aan bijdragen”, aldus lijsttrekker Rick Brink.

Op de totale kieslijst van het CDA staan 48 personen, afkomstig vanuit heel Overijssel. Brink: “Het zijn allemaal betrokken mensen die in de haarvaten zitten van de steden, dorpen en het buitengebied. Want bij ons gaat het niet om systemen, maar om mensen. Het CDA is klaar voor de verkiezingen.”

De volledige kieslijst is terug te vinden op https://www.cda.nl/overijssel.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten