Vernieuwing en verjonging in kandidatenlijst CDA Ommen

In de digitaal gehouden algemene ledenvergadering van de CDA-afdeling Ommen is de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 vastgesteld. Erik Veurink (51) is andermaal lijsttrekker.

In de ALV van 13 september 2021 zijn lijsttrekker Erik Veurink (51) en ook kandidaat-wethouder Alice van den Nieuwboer (50) verkozen. ,,Erik heeft jarenlange ervaring als financieel specialist en is daarmee een welkome toevoeging aan ons team.
Afgelopen week is de kandidatenlijst overhandigd, als lijsttrekker krijgt Erik een vernieuwd en verjongd team om zich heen”, zo meldt het CDA in een persbericht.

Onder Veurink, op nummer 2 op de lijst, staat Jacqueline Tuinbeek (50), zittend raadslid. Nummer 3 op de lijst is Marinus Dunnewind (60), de huidige fractievoorzitter. Dan volgt de lijst met een aantal nieuwkomers; op nummer 4 de 18-jarige Jonathan van Elburg, initiatiefnemer van het Calisthenicspark in Ommen. Nummer 5 op de lijst, kandidaat-wethouder Alice van den Nieuwboer, is werkzaam als Teamleider Sociaal Domein Gemeente Enschede. Nummer 6 op de lijst is Jan Wermink (40), werkzaam als Head of Business Strategie-Team DSM. Nummer 7 op de lijst, Igor Pikkert (39) werkzaam als sociaalpsychiatrische verpleegkundige bij een GGZ-instelling. Dan, op nummer 8 het huidig plaatsvervangend raadslid Wim te Veldhuis (53), landbouwer in Beerzerveld. Op nummer 9 van de lijst, wederom een nieuweling, Christian Reijnder (30), werkzaam als Accountmanager staal/metaal bij Hilti Nederland.
Voorzitter Jan Hekman van het CDA Ommen is blij dat de leden akkoord zijn gegaan met de voorgelegde advieslijst. ,,Een mix van ervaring en kennis op allerlei disciplines. Bovenal blij ben ik met het feit dat er in de top van de lijst voor elke leeftijdscategorie een vertegenwoordiger is; jongeren die het CDA zien als een partij voor de toekomst en zittende raadsleden die inhoudelijk weten wat er speelt en dit op inhoud beoordelen. De één geïnspireerd door de C als uitgangspunt, de ander door de D van democratie, de andere door de A van Appèl die op eenieder wordt gedaan.”

 

(Ingezonden bericht)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten