Inloopbijeenkomst over onderwerpen en aanpak milieuonderzoek voor bedrijventerrein Rollepaal-Oost

De gemeente Hardenberg maakt plannen om bedrijventerrein Rollepaal in Dedemsvaart uit te breiden. Om dit mogelijk te maken, moet er een nieuw bestemmingsplan komen.

 

Om het bestemmingsplan te kunnen maken, gaat de gemeente onderzoeken wat de gevolgen zijn voor het milieu. De gemeente heeft in een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) opgeschreven wat er precies onderzocht wordt. Deze NRD ligt vanaf nu ter inzage. Op donderdag 23 februari tussen 17.00 en 19.00 uur is er een inloopbijeenkomst over het plan.

Veel bedrijven willen zich in Dedemsvaart vestigen of uitbreiden. Daarom maakt de gemeente een plan om het bedrijventerrein Rollepaal in oostelijke richting uit te breiden. Hiervoor heeft de gemeente 25 hectare grond gekocht. Op deze grond komt bedrijventerrein Rollepaal-Oost. Om dit mogelijk te maken, is een nieuw bestemmingsplan nodig. In een bestemmingsplan staat waarvoor een stuk grond mag worden gebruikt. Voor bedrijventerrein Rollepaal-Oost wil de gemeente in het bestemmingsplan regelen dat hier deels zwaardere bedrijvigheid mogelijk is.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten