Elf inwoners gemeente Coevorden onderscheiden

De jaarlijkse lintjesregen was woensdag 26 april weer een feest in Coevorden. In totaal elf inwoners van de gemeente Coevorden werden verrast met een koninklijke onderscheiding. 

 

Burgemeester Renze Bergsma speldde hen ’s morgens thuis het lintje op en overhandigde de bijbehorende oorkonde. ’s Middags werden de gedecoreerden verwelkomd in het gemeentehuis in Coevorden voor een feestelijke receptie.

Peter Pluijter uit Erm mag zich Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Jaap de Haan uit Coevorden, Anneke Kaijser uit Aalden, Jan Knol uit Schoonoord, Reint Kuijer uit Aalden, Harm Oving uit Schoonoord, Alie Roeles-Meppelink uit Sleen, Jelly Schluter-van Dijk uit Coevorden, Janny Stegen-Eggens uit Schoonoord, Jan Vinckers uit Coevorden en Joke Weis-Holwarda uit Aalden werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Een koninklijke onderscheiding is een symbolische erkenning voor persoonlijke bijzondere verdiensten voor de samenleving. Verdiensten waarmee iemand het verschil maakt voor anderen. De onderscheiding kan in principe aan iedere Nederlander worden toegekend en kan worden aangevraagd door iemand uit de (werk)kring van de betrokkene.

Iedereen kan iemand voordragen voor een lintje.

Meer informatie op de website coevorden.nl/koninklijkeonderscheiding-lintje-aanvragen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten