Expositie Ingrid Mertens in het gemeentehuis

Vanaf afgelopen vrijdag tot en met 1 augustus 2023 kunnen inwoners en bezoekers de expositie van Ingrid Mertens bekijken in het gemeentehuis in Dalfsen. De tentoonstelling is te bekijken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Deze zijn te vinden op www.dalfsen.nl.

 

De expositie maakt onderdeel uit van de expositiereeks in het gemeentehuis Dalfsen, waarbij lokale kunstenaars hun werk kunnen tentoonstellen.

Ingrid Mertens werkte na een beeldende opleiding lange tijd in het onderwijs als docente beeldende vorming. Nu geeft Ingrid, naast het eigen werk wat ze maakt, sinds enkele jaren ook workshops en cursussen in haar eigen Atelier l’M in Hoonhorst.

Tijd, herinneringen aan verleden tijd en uitleg van gebeurtenissen zijn het uitgangspunt voor het werk van Ingrid. Ze werkt met gemengde technieken zoals acryl, collage, fototransfer, textiel en draad. Bij het schilderen gebruikt Ingrid minimale kleur in meerdere lagen, dit geeft bijna een transparant effect als resultaat. Ook versterkt dit de herinnering of gebeurtenis.

In haar werken met gemengde technieken maakt ze regelmatig gebruik van prints van foto’s die onderdeel worden van het geheel. Dat maakt het resultaat nog persoonlijker.

In de gemengde technieken geeft Ingrid ook workshops. In de workshops worden verschillende soorten ondergronden gebruikt. Naast schildersdoek is ook karton, steen, hout, verouderd textiel mogelijk of combinaties daarvan. “Recyclen en het bewerken van bestaand materiaal is een leuke uitdaging. Ook geeft het verrassende resultaten.”

Meer informatie over de werken van Ingrid Mertens of over de workshops/cursussen die ze geeft, vindt u op haar website: www.ingridmertens.nl.

 

Artikel delen:
Gerelateerde berichten