Spektakel aan de Vecht nadert met rasse schreden

In juni was de vechtoever de plek waar een groot middeleeuws kampement opgebouwd werd. In augustus gaan ze minder ver terug in de tijd, zo’n tachtig jaar terug. Dit alles in het kader van Ommen 775 jaar.

Op vrijdag 18 augustus wordt er aan de oever van de Vecht nabij de Zeeserweg een kampement opgebouwd worden met verschillende tenten uit de Tweede Wereldoorlog, Britse/Canadese
voertuigen, Amerikaanse en Duitse voertuigen. In een ander kampement zullen ook voertuigen uit de tijd van de Koude Oorlog te zien zijn.
In het weekend van 19 en 20 augustus zullen er verschillende militaire re-enactmentgroepen aanwezig zijn die zorgen voor het nodige leven in de brouwerij. Er wordt een mockbattle voorbereid, een soort schijngevecht, die tijdens het weekend op verschillende momenten zal worden uitgevoerd. Ook worden er verschillende rondritten georganiseerd. Zaterdag vanuit Ommen door Arriën en
Stegeren en zondag zullen de oude legervoertuigen in optocht door Junne trekken. In Ommen kan het publiek ondertussen met bootjes de Vecht oversteken richting het kampement. Kortom: er is heel veel te zien en te beleven rond de Vecht.
Ommen kleurt in het weekend van 19 en 20 augustus legergroen en is er een heleboel interessants te zien en te beleven!

 

(Ingezonden bericht)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten