Winkels op zondag open in Ommen

Vanaf komende zondag zijn er 4 extra koopdagen. Deze koopdagen zijn op de zondag waarbij de eerste en laatste koopzondagen tegelijk vallen met het Montmartre rond het Kerkplein.

 

In de supermarkten krijgen de klanten nu ook een flyer mee waarop de data staat vermeld. Samen met de gemeente voeren de winkeliers in Ommen een pilot uit met opening van de winkels op zondag. Daarom zullen er op 4 zondagen deze zomer winkels geopend zijn vanaf 12 uur. Op 19 juli en 9 augustus zijn er tegelijkertijd ook de Montmartredagen. Tijdens deze dagen presenteren regionale kunstenaars zich rond de kerk in het hartje van Ommen. Ze zijn actief aan het werk en gunnen de bezoekers zo een kijkje in de keuken van de kunst.

 

Tijdens de pilot kunnen de winkels, bezoekers en inwoners van Ommen eens testen hoe zo’n zondagsopening werkt en of we het gezamenlijk als prettig ervaren. Ook kunnen we leren hoe we dit in de toekomst aan zouden willen pakken, mocht er in 2016 door de gemeenteraad besloten worden dat de mogelijkheden voor openstelling op zondag worden verruimd.

 

De winkels die open zijn in het centrum, zullen geopend zijn van 12 tot 17 uur. De Albert Heijn en Jumbo zullen geopend zijn van 12 tot 19 uur. De winkeliers denken hierbij aan te sluiten op uw behoeftes, zodat u ben hen terecht kunt op momenten dat u wilt. Buiten deze zondagen kunt u natuurlijk op de normale openingstijden bij de winkels terecht.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten