Foto: Robert Bril

Koninklijke Onderscheiding voor hoofdbrandmeester Willem Habers

Burgemeester Marc-Jan Ahne heeft woensdagavond Willem Habers tot lid in de Orde van Oranje Nassau benoemd. De uitreiking vond plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van de brandweer in de kazerne te Ommen.

 

Willem Habers is al ruim dertig jaar bij de Ommer brandweer en heeft zich op buitengewone wijze verdienstelijk gemaakt voor het korps van Ommen en de korpsen in de regio. De heer Habers wordt getypeerd als een rasechte Ommenaar met een lenige geest, een wereldse blik en verder keek dan zijn eigen belang. Aanleiding voor de uitreiking is zijn afscheid als vrijwilliger bij de brandweer Ommen. Bij het krijgen van deze onderscheiding benoemde Willem dat anderen het meer verdienen, want hij was gewoon zijn hobby aan het uitoefenen.

 

Dhr Habers heeft een nieuwe kijk op de hulpverlening ingevoerd voor het korps Ommen en de regio IJssel-Vecht. Hij organiseerde vele jaren diverse oefeningen waaronder de bosbrandbestrijdingsoefeningen. De wijze van oefenen met oefenboeken leidde tot landelijke aanpassingen in de richtlijnen hiervoor. Ook behartigde de heer Habers de belangen van het brandweerkorps Ommen en was bouwbegeleider bij de realisatie van DOEK; het onderkomen voor brandweer, politie en Openbare Werken van de BOH in Ommen.

 

Hieronder een korte omschrijving van zijn verdiensten:

1983 – 2014      Vrijwilliger Brandweer Ommen

Bevorderingen:

1/1/1988 Hoofdbrandwacht

1/1/1989 Onderbrandmeester in de functie van bevelvoerder

1/6/1990 Adjunct hoofdbrandmeester in rang van hoofdbrandmeester

1/3/2001 plv Commandant in rang hoofdbrandmeester

1/1/2003 Brandweercommandant in rang van hoofdbrandmeester/ hoofd afd Brandweer

1/10/2010 Hoofdbrandmeester (hoofdofficier) bij Veiligheidsregio

Artikel delen:
Foto's 5
Foto: Robert Bril
Foto: Robert Bril
Foto: Robert Bril
Foto: Robert Bril
Gerelateerde berichten