TVH wordt Toezicht en Handhaving Vechtdal (THV)

De toezichthouders en handhavers in de drie Vechtdalgemeenten gaan verder onder de naam Toezicht en Handhaving Vechtdal (THV).

 

De organisatie Toezichthouders Veiligheid gemeente Hardenberg (TVH) is in 2009 ontstaan uit de Stadswachtenorganisatie. TVH is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een professionele toezicht- en handhavingsgroep. Ook het werkgebied van TVH is in de afgelopen jaren uitgebreid van alleen de gemeente Hardenberg naar de gemeenten Ommen en Dalfsen. Om de relatie met het werkgebied te versterken en te verduidelijken, wordt de naam van de organisatie gewijzigd in Toezicht en Handhaving Vechtdal (THV). Er is bewust gekozen om de naamswijziging nu door te voeren, omdat de bedrijfskleding van de toezichthouders vervangen moet worden.

 

Op dit moment werken er 9 Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s) voor de toezichts- en handhavingsgroep. Deze Boa’s hebben de bevoegdheid om bekeuringen uit te delen voor overtredingen. De drie Vechtdalgemeenten willen met THV de zogenaamde kleine ergernissen op het gebied van de openbare ruimte en openbare orde bestrijden, zoals vernielingen, verkeerd aanbieden van huisafval, aantreffen van zwerfafval, hondenoverlast en vandalisme.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten