Nederlands-Duitse bijeenkomst over subsidiemogelijkheden

Heeft u grensoverschrijdende ambities en bent u op zoek naar inspiratie? Kom dan op donderdag 5 november naar de bijeenkomst ‘Bouwstenen voor de grensregio’ in Borne. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u meer informatie over de subsidiemogelijkheden bij EUREGIO voor grensoverschrijdende activiteiten tot € 50.000 (maximaal € 25.000 subsidie).

Bij grensoverschrijdende samenwerking is elkaar kennen, begrijpen en vertrouwen essentieel. Kleine projecten ter ondersteuning van de netwerkvorming hebben dan ook een bijzondere betekenis.

Om het aanvragen van INTERREG-middelen voor kleinere initiatieven toegankelijker te maken, is EUREGIO, in afstemming met de andere Duits-Nederlandse Euregio’s en de INTERREG-partners, een ‘kaderproject’ gestart. Dit kaderproject is speciaal ontwikkeld voor initiatieven tot € 25.000 subsidie. Doordat EUREGIO als leadpartner optreedt, wordt het voor projectaanvragers een stuk eenvoudiger subsidies aan te vragen.

Netwerklunch
Aan de hand van praktijkvoorbeelden en een interactief programma krijgt u inzicht in do’s and don’ts bij grensoverschrijdende projecten en zult u meer te weten komen over de (vernieuwde) laagdrempeligere aanvraag-en afwikkelprocedures bij subsidies tot € 25.000.

De bijeenkomst wordt op een informele manier afgesloten met een netwerklunch bij de projectmarktplaats. Zo kunt u tijdens een hapje en een drankje kennis maken met potentiële partners aan de andere kant van de grens. Bij voldoende aanmeldingen wordt ook een thematische speeddating georganiseerd.

Euregio hoopt organisaties die zich bezig houden met de thema’s MKB, werken, leren, natuur, milieu, landschap, structuur, demografie, veiligheid, gezondheid en cultuur te mogen verwelkomen.

Aanmelden
De bijeenkomst ‘Bouwstenen voor de grensregio’ wordt op donderdag 5 november van 10.00 tot 13.30 uur gehouden in het Kulturhus aan de Marktstraat 23 in Borne. Aanmelden kan tot 30 oktober 2015 via de website https://goo.gl/7vP0Lx. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Maaike Veelers via het e-mailadres m.veelers@euregio.nl, of telefoonnummer 053 460 51 24).

De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door: Euregio, Interreg, Europese Unie, Niedersächsische Staatskanzlei, Ministerium für Wirtschaft, Energie, Industrie, Mittelstand und Handwerk des Landes Nordrhein-Westfalen en de Provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten