Historisch Centrum Overijssel benoemt nieuwe directeur

Het bestuur van het Historisch Centrum Overijssel heeft een nieuwe directeur benoemd: de heer Arie Slob, wonende te Zwolle. De heer Slob wordt gelijktijdig benoemd tot directeur van de Stichting IJsselacademie. De heer Slob is op dit moment nog fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer. Per 1 januari 2016 start hij bij het Historisch Centrum Overijssel.

Arie Slob heeft na zijn studie ‘Doctoraal geschiedenis’ aan de Rijksuniversiteit Groningen bestuurservaring opgedaan als onder andere directeur van een landelijke onderwijsorganisatie, lid van de Tweede Kamer, lid van het bestuur van de stichting Parlementaire Geschiedschrijving en bestuurslid/voorzitter van Stichting Collectie Zwolle 1940 – 1945.

Het Historisch Centrum Overijssel is het informatiecentrum voor de geschiedenis van de provincie Overijssel en de stad Zwolle. Het beheert archieven, boeken, prenten, kranten, kaarten, foto’s, films, geluidsopnamen en video’s en stelt deze ter beschikking aan een breed en gevarieerd publiek. De heer Slob zal zich komende jaren bezig houden met onder meer (digitaal) archiefbeheer, programma MijnStadMijnDorp, de bedrijfsvoering en het onderhouden en uitbreiden van het netwerk en de rol van het HCO in Zwolle en Overijssel.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten