Bollen uit de Noordoost Polder naar Witharen

Het belooft een mooi voorjaar te worden in de Beeldentuin Witharen. Ruim 4000 tulpenbollen, beschikbaar gesteld door Vavi Tulips uit Luttelgeest zullen de tuin rond de Pasen een vrolijke aanblik geven. “Het is geweldig dat wij elk jaar een aantal bollen van mijn broer krijgen”, aldus Louis van Vilsteren, eigenaar van de beeldentuin Witharen.

“Mijn broer Chris runt samen met zijn zoon Stef een tulpenbedrijf in Luttelgeest”, het ouderlijk huis van van Vilsteren. ”Zij kweken daar tulpen voor de export die in september /oktober worden geplant. Meestal zijn er wel tulpen over, en die kunnen wij dan weer goed gebruiken in de tuin”.

Louis, die geen boer werd maar meubelmaker, woont samen met zijn vrouw, de keramiste Thea Dijkema in Witharen. Zij stellen elke zomer hun tuin beschikbaar voor zo’n 100 tot 120 beelden van kunstenaars van ver en van dichtbij. De zomerexpositie 2016 zal vanaf Pasen te bezoeken zijn aan de Witharenweg 24 te Witharen. Kijk voor meer informatie op www.atelierwitharen.nl.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten