Foto: Eigen foto

De Lemeler Esch introduceert ‘Yoga op de Camping’

Camping De Lemeler Esch in Ommen speelt in op de behoefte naar ontspanning door yoga. Waar het vooral werd gezien werd als iets spiritueels, hoort het nu bij velen tot een regelmatige activiteit om te ontstressen, het lichaam te versterken of het lichaam te laten herstellen.

Voor het eerst in de zomer van 2016 organiseert De Lemeler Esch Natuurcamping -aan de voet van de Lemelerberg in het Overijsselse Vechtdal- yogalessen voor haar gasten en bezoekers van buiten de camping. Eigenaresse Wilma Ellenbroek geeft aan te merken dat steeds meer mensen behoefte hebben aan een leuke manier van ontspannen. ‘We denken dat yoga erg goed bij onze gast past.’ De camping lijkt hiervoor de ideale locatie. Inspannen en tegelijkertijd ontspannen in de buitenlucht op een rustige plek middenin de natuur.

Samen met Irene Vos van Yoga Ommen worden de lessen tweemaal daags gegeven tussen 9 juli en 20 augustus met uitzondering van de zondagen. Af en toe zullen gastdocenten speciale lesprogramma’s en workshops verzorgen. Mensen kunnen los deelnemen of een speciaal yoga-arrangement boeken in combinatie met overnachten. Niet alleen gasten van de camping, maar ook mensen die niet verblijven zijn van harte welkom.

Wilma vertelt enthousiast over de nieuwe plannen: ‘Zelf ben ik altijd het hele jaar door actief en betrokken bij van alles, waardoor ik ook bewust op zoek ben naar ontspanningsmomenten. Op aanraden ben ik begonnen met Yoga. Deze gezonde manier van ontspannen voor je lichaam bevalt mij zo goed, dat ik dat graag wil delen met anderen. Want yoga is geschikt voor jong en oud, man en vrouw, een maatje meer of minder, en lenig of niet, iedereen kan yoga beoefenen naar eigen kunnen en voor velen ook een prettig idee; het is niet prestatiegericht!’

Verdere informatie

De Lemeler Esch staat bekend om de aandacht voor natuur en de mens, en de speelse manier waarop kinderen daarvoor enthousiast en bewust worden gemaakt. De ANWB heeft de camping voor 2016 daarom ingedeeld bij de top 4 van innovatieve campings van Europa.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten