Raadsbrieven gemeente Ommen

Er zijn weer verschillende raadsbrieven van de gemeente Ommen binnengekomen.

Energiebesparing

Er is een investeringsprogramma gaande wat betreft het gebruik van zonne-energie en andere energiebesparende maatregelen bij sportverenigingen. Er is een onderzoek geweest naar de mogelijkheden om tot energiebesparing te komen, en dit is per vereniging afzonderlijk besproken. De nadruk ligt hier niet perse op zonnepanelen, maar ook andere energiebesparende maatregelen komen aan bod.

Na inzicht te hebben gekregen in de kosten hiervan is besloten dat de deelnemende verenigingen mogelijkheid krijgen naar eigen inzicht een subsidiebedrag dat op basis van 25% financiering per verenging beschikbaar was, te bestede naan energiebesparende projecten.

Tourisme

De vechtdalgemeenten hebben besloten gezamenlijk te werken aan de ambitie om het Vechtdal als een toonaangevende toeristische eenheid neer te blijven zetten. De vrijetijdssector is een grote werkgever in het Vechtdal, en daarmee een belangrijk onderdeel van onze regionale economie. Het Vechtdal kent 3688 banen, met 2,3 miljoen toeristische overnachtingen. Zwolle kent 3850 banen met 1,2 miljoen bezoekers.

De Vechtdalgemeenten zijn: Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Staphorst en Zwolle.

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten