VIDEO: Metamorfose voor Nicole Vonk

Op de oproep van RondOmmen voor een metamorfose kwamen meer dan 100 reacties binnen via de mail en Facebook. Een behoorlijke klus voor degenen die een keuze moesten maken uit al die aanmeldingen. Na een aantal selectierondes werd uiteindelijk Nicole Vonk uit Ommen de winnaar.

Blanco

Nog een beetje beduusd van het feit, dat zijn écht een hele dag in het middelpunt van de belangstelling zal staan, zit Nicole ‘s morgens bij Schoonheidssalon Ariane Inden aan de koffie. Ze kan zich niet herinneren dat ze ooit bij een schoonheidsspecialiste geweest is en laat dus alles maar lekker over zich heenkomen. “Ik sta er helemaal blanco in,” laat ze weten. “Eigenlijk is het niets voor mij, om te reageren op zo’n oproep, maar ik dacht: ‘Ik waag de gok’ en nu zit ik hier. Ik ben niet gewend om iets voor mezelf te doen; ik denk eerst aan anderen en dan pas aan mezelf.” Dat was trouwens ook de reden dat ze ook door haar vriendin Magda Bergsma was opgegeven. Toen Nicoles moeder ziek werd is ze weer bij haar ouders gaan wonen om voor haar te zorgen. Nadat haar moeder was overleden is ze bij haar vader blijven wonen, met wie ze een sterke band heeft.

RondOmmen-01-16-totaal-Issuu-49

Huidanalyse

Ze gaat met Janny mee naar de behandelruimte. De huid wordt gereinigd en onzuiverheden verwijderd. De wenkbrauwen worden geëpileerd en geverfd en de wimpers krijgen een blauw/zwarte kleur. Na de huidanalyse weet Janny precies welke producten van het Nederlandse topmerk Ariane Inden ze het beste kan gebruiken. Nicoles huid is vocht- en vetarm en dus geeft Janny de huid een flinke boost met een grapefruitampul. Die werkt huidvernieuwend en huidverbeterend en ruikt lekker fris. Janny: “Ik masseer de pure stof met mijn vingertoppen in de huid, zodat alle werkzame stoffen in de huid van Nicole terechtkomen in plaats van aan mijn handen. De huid wordt hiermee echt aan het werk gezet.” Nicole geeft aan dat het heel lekker aanvoelt. Daarna mag het moisturizermasker een poos intrekken. Omdat Nicole nogal last van wallen onder de ogen heeft, legt Janny er kompressen op.

Natuurlijke slag

Nicoles haar is tamelijk lang, maar daar is meestal weinig van te zien, want ze draagt het meestal opgebonden in een staart. Doordat het haar zo lang is, valt er van de natuurlijke slag die Nicole in het haar heeft niets te zien en dat is jammer, vindt Dianne Timmerhuis, eigenaresse van Haar Boutique. Er zijn nog sporen van eerdere kleuringen te zien en daar maakt Dianne korte metten mee: er gaat wel 15 centimeter van het haar af. Nicole: “Ik voel het verschil nu al, lekker!” Dianne knipt het haar in lagen, waardoor het luchtiger wordt en beter valt. Om een egale kleur te krijgen komt er eerste een donkerblonde spoeling in het haar. Daarna brengt Dianne highlights aan, om een zachtere uitstraling te krijgen. Krulmousse van L’Oreal geeft bij het föhnen meer volume en voor de stevigheid gebruikt Dianne Infinium haarspray. Nicole is duidelijk onder de indruk!

RondOmmen-01-16-totaal-Issuu-51

Eyecatcher

Janny brengt met zorg de make-up aan. Omdat Nicole een bril met een donker montuur draagt valt de gebruikte oogschaduw in de tinten Mojito en Bronzile niet echt op. Eyeliner en mascara helpen nadruk op de ogen te leggen, maar de absolute eyecatcher worden de lippen: donkerrood.

Vrouwelijk

Nicole is een dag eerder al bij Beverly aan de Brugstraat in Ommen geweest om te kijken welke kleding het best bij haar past. “Ik heb al een jaar of vijf bijna niks nieuws gekocht. Ik heb ook geen idee wat mij staat,” laat ze weten. Op de vraag welke maat ze heeft, haalt ze haar schouders op en zegt twijfelend: “Vierenveertig misschien?” Al snel blijkt dat een veel te grote maat voor haar: maat 40 zit als gegoten. “Ik laat de keuze helemaal aan jullie over,” zegt Nicole, “anders kom ik waarschijnlijk toch weer op hetzelfde uit: onopvallend en wijd.” Dus zoekt eigenaresse Evelien Abers-Bennink iets vrouwelijks voor haar uit: skinny jeans van het merk Mavi, een Ibiza top van K-design en daaroverheen een soepel vallende suedine blazer van Helena Hart. “De warme tinten matchen prachtig met het haar van Nicole,” vindt Evelien.

Zwart/wit fotowand

Er is nog wel tijd voor een tweede set kleding. In plaats van de altijd vrij donkere kleding die Nicole draagt, wordt er voor een offwhite cardigan gekozen van het merk Studio Anneloes, een opvallende broek met een pied-de-coq print van Zizo en een statement T-shirt. Omdat de regen met bakken uit de lucht komt, worden de meeste foto’s binnen gemaakt door Dook van Gils tegen de fraaie zwart/wit fotowand met daarop de verwijzing naar Beverly. Een paraplu met regenmotief is de associatie met het slechte weer…

RondOmmen-01-16-totaal-Issuu-52

Sterke kracht

De sterke kracht van Beverly is dat de modezaak vrijwel dagelijks nieuwe collecties heeft. Naast eigentijdse kleding van de al genoemde merken heeft Beverly ook mode van Josh-V, Saint Tropez, Bandolera, Rinascimento en Zip73. Ook heeft Beverly schoenen, tassen en sjaals. “Wij geven, indien gewenst en geheel vrijblijvend, professioneel imago- en stylingadvies,” zegt Evelien, “Kijk naar Nicole: ze heeft een goed figuur om te kunnen kleden en wij helpen onze klanten dat te ontdekken.” Nicole vindt het super: “Ik zag het meest op tegen het uitzoeken van de kleding, maar dankzij Evelien en vaste medewerkster Diana Breukelman is dat ontzettend meegevallen.” Of ze, nu ze er zo mooi uitziet, nog iets leuks gaat doen vanavond? “Nee, ik ga lekker mooi zitten zijn op de bank en heerlijk relaxen.”

Artikel delen:
Video 1
Video: RondOmmen.nl - Make Over
Gerelateerde berichten