VIDEO: Metamorfose voor Harjanne Ulkeman

Ze is slechts één keer eerder bij een schoonheidsspecialiste geweest: toen ze trouwde, ruim twee jaar geleden. Ze liet toen alleen haar wimpers verven, dus ze heeft eigenlijk geen idee wat haar te wachten staat. “Ik zag de oproep langskomen en dacht: ‘Doe eens gek’ en meldde me aan. Niet verwacht natuurlijk dat ik uitgekozen zou worden. Maar leuk, hoor!,” zegt Harjanne Ulkeman.

<– De tekst gaat verder onder de video –>

Ze laat wat er gaat gebeuren graag aan Janny Sturris, de eigenaresse van Schoonheidssalon Ariane Inden en Dianne Timmerhuis, eigenaresse van Haar Boutique over: “Als het maar niet te gek wordt. Geen roze stekeltjes bijvoorbeeld.”

Babyuitzet

Harjanne is geboren en getogen in Zwartsluis, maar woont sinds bijna een jaar met man en dochtertje in Witharen. Haar dochtertje is bij haar zus en wordt vandaag vast ook lekker verwend. Harjanne werkt als bloemist in Slagharen, maar is op zoek naar een ander werk; haar contract wordt niet verlengd. “Het voordeel van de flexwet..,”  zucht ze. Ze zou het liefst weer in de bloemsierkunst willen werken, maar zou ander werk in de detailhandel ook fijn vinden. Gezien haar lengte en uitstraling zou werk in de modellenwereld ook niet vreemd zijn, vinden Janny en Dianne. In haar vrije tijd mag Harjanne graag achter de naaimachine zitten: “Ik heb de hele babyuitzet gemaakt en mag graag kleding voor mijn dochtertje maken. Misschien is het een ouderwetse hobby, maar ik vind het leuk om van alles te maken.” Haar overige vrije tijd besteedt ze aan het voorzitterschap van de plaatselijke afdeling van de Jong Agrarische Vrouwen. Zij en haar man hebben zelf geen agrarisch bedrijf, maar zijn wel afkomstig uit een agrarische gezin, vandaar.

Ontspannen

Janny zorgt ervoor dat Harjanne er lekker ontspannen en heerlijk warm bij ligt. Uit de huidanalyse blijkt dat het vochtpercentage laag is, slechts 24 terwijl dat wel 70 mag zijn. “Nu het vriest en de verwarming vaker aan is, heb je daar snel last van,” verklaart Janny. “De remedie: water drinken en goed hydrateren met een vochtinbrengende crème.  Daar gaan we dus aan werken.” Het vetgehalte is goed, dus daar hoeft Janny niet veel aan te doen. De huid wordt gereinigd met een milde Massage Cleanser. De wenkbrauwen verschillen nog al in volume en Janny maakt ze gelijk, door de ene extra te epileren.  De wenkbrauwen krijgen een natuurlijk bruin, niet te donker kleurtje.

Cadeautjes

Harjanne had het haar altijd langer met natuurlijke krullen erin, maar na de geboorte van haar dochter zijn de krullen verdwenen en heeft ze het haar een stuk korter laten knippen.

“Ik heb het haar nu meestal los. Toen het langer was, droeg ik het voor het gemak wel vaak in een staart.” Dianne haalt niet al te veel van het haar af, maar knipt het in laagjes waardoor het wat voller lijkt. Ze maakt het haar levendiger met high lights en low lights. Met aluminiumfolie pakt ze hele plukken haar in. “Het is net of je allemaal cadeautjes in je haar hebt,” zegt ze,  “En we zullen eens kijken of we de slag er een beetje in terug kunnen laten komen. Met wat schuim erin moet dat wel lukken.” Dat is niet teveel gezegd: nadat de kleuring is uitgespoeld, kneedt Dianne er een flinke hoeveelheid Hollywood Waves van LÓreal in en föhnt het in model. Ineens heeft Harjanne een prachtige bos krullen!

Topmerk

Janny is er voor de finishing touch. De natuurlijke producten van het Nederlandse topmerk Ariane Inden zijn hier ideaal voor. Om Harjannes huid er glad en egaal uit te laten zien, gebruikt ze Face Primer. Lijntjes, poriën en oneffenheden zijn zo minder zichtbaar. Basis voor de make-up is de Mineral Foundation Natural, daaroverheen komt een luchtig poeder, Mosaic Perfecting Powder. Met Signature oogschaduw in een aantal aarde- en goudtinten tovert Janny zodat Harjannes ogen groter lijken. Een grijze eyeliner en mascara, allemaal van het merk Ariane Inden zorgen daar eveneens voor. Op de lippen komt een nieuwe roze kleur lipstick Channed en de rouge draagt de naam Soft Clay. 

Lengtematen

Evelien Abers-Bennink van Beverly Brugstraat is blij verrast als Harjanne binnenstapt. “Wat een mooie lengte en wat een mooi figuur!,” zegt ze, “Jij hebt echt geen maat 44, hoor! Je schat jezelf veel te breed in. Je hebt gewoon een mannequinlijf!” Evelien zoekt kleding bij elkaar, die Harjanne zelf nooit uitgekozen zou hebben. Het eerste setje bestaat uit rustige ton-sur-ton grijze en taupekleurige tinten van het merk Cookie Culture. Het tweede setje is wat uitbundiger in zwart en wit. Een grof gebreide wollen cardigan van Crème de la Crème met een kanten top van het merk St. Tropez eronder. De broeken zitten Harjanne als gegoten; het zijn broeken van het merk Zip 73, dat gespecialiseerd is in lengtematen voor vrouwen.  Evelien heeft nog wat modetips: “Deze winter zijn grof gebreide wollen truien helemaal hot – en lekker warm! Op een legging of een over-de-knie laars staat dat prachtig. De kleuren zijn allemaal wat rustig, al zie ik tegen de kerst weer rood verschijnen.”

Modellenbureau

Het hele metamorfoseteam is ervan overtuigd, dat als Harjanne moeite heeft met het vinden van werk, ze zich het beste kan aanmelden bij een modellenbureau. Niet alleen wat figuur betreft, maar ook haar uitstraling is prachtig. Ze poseert voor de foto’s, die Dook van Gils maakt, alsof ze nooit anders gedaan heeft. “Ik heb daar nooit over nagedacht, maar dank voor de tip,” zegt Harjanne, “Iedereen die meegewerkt heeft aan de metamorfose sowieso bedankt; ik heb een fantastische dag gehad en het resultaat is super! Mijn man schrikt zich straks rot, maar dan wel in positieve zin. Als ik een feestje heb, weet ik waar ik terecht kan voor haar en make-up.  Met mijn lengte van 1.83 meter, was het nog wel eens een probleem goede kleding te vinden, maar gelukkig heb ik daar nu een goed adres voor: Beverly Brugstraat.”

Artikel delen:
Foto's 8
Gerelateerde berichten