VIDEO: “Zo’n verwendag is echt aan te raden!”

Marianne Schiphorst uit Ommen zag het bericht van RondOmmen voorbij komen, waarin vrouwen zich konden opgeven voor een metamorfose. Ze zegt: “Ik dacht: ‘Ach, waarom ook niet’ en gaf me, een beetje impulsief, op met een hele korte tekst. Nooit gedacht dat ik uitgekozen zou worden natuurlijk. Toen ik gebeld werd was mijn eerste reactie dan ook: ‘Kan ik nog terug?’ Maar mijn zus zei: ‘Als je A zegt, moet je ook B zeggen’.”

<— De tekst gaat verder onder de video —>

Spannend
En zo zit ze dus bij Schoonheidssalon Ariane Inden aan de koffie. “Ik vind het zo spannend, ik heb er slecht van heb geslapen. Dat is vast wel te zien,” zegt Marianne lachend. Make-up gebruiken is haar niet vreemd. “Ik zie er graag verzorgd uit. Ik werk in de horeca bij de Carrousel en dan moet je er wel netjes uitzien. Mijn haar heb ik meestal vast.” Ze is één keer bij een schoonheidsspecialiste geweest: toen ze trouwde, alweer ruim zestien jaar geleden. “Ik kom hier wel eens langs en dan denk ik: ‘O, wat lijkt me dat lekker zo’n behandeling’, maar ja, ik heb drie kinderen en dan komt het komt er niet van. Nu laat ik het maar gebeuren, al ben ik dan ook zenuwachtig.”

Expressie
Veel tijd om erover na te denken heeft Marianne niet; ze mag met medewerkster Elsemiek mee naar de salon. Na een minuut of tien is ze alle zenuwen kwijt en geniet ze van de behandeling. Elsemiek doet een huidanalyse en daaruit blijkt dat de huid van Marianne vocht- en vetarm is. Een dag eerder heeft Marianne op het water doorgebracht in de felle zon daardoor is de huid een beetje rood en trekkerig geworden. Elsemiek geeft de huid daarom een direct werkend, kalmerend masker. Marianne heeft lichte wimpers en wenkbrauwen en om wat meer expressie te krijgen, worden die geverfd. Bij een verwenbehandeling hoort een scrub met zachte borsteltjes en een warmtewerking met stoom, waardoor de poriën wat verder open gaan en de verzorgende All Purpose crème voor de vocht- en vetarme huid beter opgenomen wordt. Mariannes reactie na afloop: “Ik voel me herboren!”

Aluminiumfolie
Marianne heeft lang haar en kapster Dianne eigenaresse van Haar Boutique zegt: “Dat lange haar past helemaal bij je. Ik vind het zonde om daar veel af te halen. Er zitten wel verschillende kleuren in je haar. We gaan de uitgroei wat lichter maken en ik wil het haar wat minder vlak maken door er low lights in aan te brengen.” Omdat het haar droog is -Marianne gebruikt de krultang tamelijk vaak -, masseert Dianne er eerst Mythic Oil erin, zodat het minder pluizig wordt. Ze maakt met een brede kam strepen in het haar voor de high lights. Dat moet een poosje intrekken. Ondertussen worden Mariannes nagels van een felrode kleur voorzien, omdat ze later, bij Beverly een rood jurkje aan mag trekken. Daarna gaat Dianne aan het werk met aluminiumfolie voor de low lights. Het haar krijgt meer diepte en wordt een stuk levendiger. Het föhnen duurt wel een poosje vanwege de haarlengte.

Nederlands topmerk
Tijd voor de make-up. Bij Schoonheidssalon Ariane Inden wordt vrijwel uitsluitend gewerkt met dat Nederlandse topmerk. Ariane Inden is de naam van een ondernemende Nederlandse vrouw, die onder haar eigen naam fantastische huidverzorgingsproducten en make-up uitbrengt, die inmiddels wereldwijd zeer gewaardeerd worden. Elsemiek mixt twee tinten Mineral Liquid Foundation en brengt die aan met een sponsje. Om het geheel niet te veel te laten glimmen, kom t er een mat poeder overheen. Op de ogen de onmisbare Eye Shadow Magnet, waardoor oogschaduw perfect blijft zitten. Marianne gebruikt zelf altijd grijzige tinten, maar Elsemiek vindt dat door warme tinten als Bronze en goud te gebruiken de helderblauwe ogen van Marianne beter uitkomen. Het accent wordt echter op de lippen gelegd met een koraalrode lipstick. Marianne is verrukt als ze het resultaat ziet, maar wil nog wel graag een lijntje onder haar ogen, zodat ze zich dan minder kaal voelt. Elsemiek voldoet graag aan die wens.

Nautisch
Voor kleding mag Marianne naar Beverly in de Brugstraat. Op de vraag wat haar favoriete kleur is, zegt ze: “Zwart wel en roze, maar dan niet te fel. Eigenlijk heb ik geen echte voorkeur.” Daar ligt dan de uitdaging voor Evelien Abers-Bennink, eigenaresse van Beverly. Zij heeft voor Marianne een rood gestreept jurkje van het merk Saint Tropez uitgezocht met een nautische look en een stoer spijkerjasje: “We zitten hier vlak aan de Vecht, de levensader van het Vechtdal. Daar mag best wat aandacht voor zijn.”

Evelien en Diana Breukelman zorgen ervoor dat jurk en jasje netjes zitten. Evelien vraagt: “Zou je dit zelf hebben uitgekozen?” Het antwoord: “Nee, maar ik vind het wel heel leuk”. Evelien: “Goed zo! Ik hou er wel van mensen een beetje uit hun comfortzone te halen. Klanten worden vaak aangenaam verrast als hen eens iets anders aangeraden wordt.” Knalrode schoenen van het Spaanse merk Unisa, waar Beverly een ruime collectie in heeft, en een zomerse tas maken de set helemaal af. De fotoshoot vindt plaats bij Hotel de Zon, waar van de nostalgische strandstoel en de sloep gebruik wordt gemaakt, precies passend bij de outfit. De tweede set bestaat uit een non-shoulder top in alweer een kleur die Marianne niet zelf zou hebben uitgezocht en een strakke jeans. Kapster Dianne is meegekomen en steekt het haar wat op, zodat Marianne een heel andere look krijgt. Omdat het ontzettend zonnig is wordt deze fotoshoot door Dook van Gils maar in de schaduw gemaakt.

Reactie van Marianne na de verwendag: “Ik ben heerlijk in de watten gelegd en kan het echt aanraden je op te geven voor zo’n metamorfose. Het was een topdag!”

Artikel delen:
Foto's 12
Gerelateerde berichten