Het had ook de Schat van Dalfsen menu kunnen heten

De gemeente heeft ondernemers gevraagd om meer in te gaan spelen op de opgravingen van afgelopen zomer, ook al om Dalfsen nog aantrekkelijker te maken voor toeristen.  Nu is er een heuse Trechterbekermenu verkrijgbaar in Dalfsen, met daarin verweven het brood van de ambachtelijke bakkerij van der Most, die daar ook al mee aan de slag ging.

Het Boskamp gaat proberen dit aan de man te brengen (vrouwen zijn natuurlijk ook meer dan welkom).  Afgelopen zomer hebben ze al placemats laten maken met daarop foto’s en toepasselijke spreuken van de opgravingen. Nu gaan ze dus een stap verder. Het wordt een Bourgondische maaltijd met soep van oergroenten en het menu bevat allemaal gerechten met kreten wat toepasselijk is, zoals trechterbalkenbrij (uit eigen keuken), oerham, kanonskogels, vistrappen vis, enz. Zelfs komt er tijdens de maaltijd nog een biefstuk voorbij met een speer(tje) erin. Heel origineel allemaal. Het servies borden bekers en kannen,bestaat uit aardewerk, in de kleur zo’n beetje van de echte trechterbekers, maar dan voor de hygiëne  geglazuurd.
Als afsluiter serveren ze Dalfsermoppen-ijs met slagroom. Natuurlijk doen ze der ook toepasselijke jappel en gruunte bij, in soorten nog wel. Dit alles gaat op een Bourgondische manier, zonder bestek dus. Maar het kán ook met.

Optie:
Als activiteit vooraf kunnen gasten zelf echte opgravingen gaan doen en de gevonden scherven lijmen, zodat daar weer een compleet geheel van kan worden gemaakt. De gerestaureerde potten en bekers mogen dan mee naar huis voor een eigen museum. Als nu de toeristen niet naar Dalfsen stromen, dan weet ik het niet meer. Het Boskamp is te vinden aan de Sterrebosweg 2 in Dalfsen. Bovenstaande gaat wel op reservering en is bedoeld voor groepen.

Maar wil u dat met uw gezin doen, neem dan gewoon contact op. Of kijk op de site.

Bovenstaande is ook prachtig te combineren met een van de vele andere activiteiten die ze daar het hele jaar kunnen bieden.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten