Kinkhoestvaccinatie voor zwangeren

Kinkhoest kan bij jonge baby’s ernstig verlopen. Om jonge baby’s te beschermen tegen kinkhoest, kunnen zwangere vrouwen zich laten vaccineren bij GGD IJsselland. De Gezondheidsraad heeft eind 2015 al geadviseerd om zwangere vrouwen te vaccineren tegen kinkhoest, maar dit is nog niet landelijk ingevoerd.

Lees verder »

Palingrokerijwedstrijd Ommen viert 25 jaar jubileum

OMMEN – In Ommen is woensdag 16 augustus het 25-jarig jubileum gevierd van de open Palingrokerijwedstrijd. Het evenement onder auspiciën van de stichting Ommer Bissingh Evenementen is nog niet opgenomen in de officiële lijst van tradities van Ommen, maar daar lijkt het nu na 25 jaar palingroken wel verandering in te komen. De organisatie bestaande uit Ronald Bakker, René Kuiper en Henk Gerrits kunnen terugkijken op een geslaagd palingrookwedstrijd.

Lees verder »

Extra toezicht op de Vecht

De Vecht is een aantrekkelijke plek om te recreëren. Zeker in de vakantieperiode. Om onveilige situaties tegen te gaan, recreatie te bevorderen en natuurwaarden in en langs het water te beschermen, is er in deze periode extra aandacht voor toezicht op en langs de oevers van de Vecht.

Lees verder »