Diefstal pallets

In de nacht van dinsdag 23 januari op woensdag 24 januari is er rond 6.30 uur een aantal van 30 grijze pallets ontvreemd op een afgesloten terrein aan de Nieuwelandstraat in Ommen.

Lees verder »

Congres Positieve Gezondheid

Het congres Positieve Gezondheid op 7 februari in Hardenberg is voor (zorg)professionals uit het Vechtdal: huisartsen, POH’ers, wijkverpleegkundigen, medewerkers uit de thuiszorg, GGD’ers, beleidsmakers.

Lees verder »

NLDoet ook in Ommen

Van een buurthuis dat opgeknapt moet worden tot het verwennen van een groep ouderen van een zorgcentrum of iets moois doen voor minderbedeelden: op 9 en 10 maart vindt NLDoet weer plaats. en Vrijwiliggerssteunpunt Ommen roept iedereen op om mee te doen. 

Lees verder »

Zwembad De Kiefer weer open

Het college van burgemeester en wethouders heeft na een onafhankelijk onderzoek en op advies van veiligheidskundigen van bedrijf Aboma dinsdag 16 januari 2018 besloten om het volledige systeemplafond van zwembad De Kiefer in Dedemsvaart te vernieuwen.

Lees verder »

Hollands Glorie

In Theater Carrousel draait de toneelvoorstelling Hollands Glorie op zaterdag 17 maart over het (liefdes)leven van schilders als Rembrandt, Rubens en Van Gogh. Hollands Glorie is een indrukwekkende voorstelling over het werk en het leven van de oude Hollandse en Vlaamse Meesters.

Lees verder »

Vechttrofee

Jaarlijks reikt Vechtdal Marketing de Vechttrofee uit aan personen of organisaties die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt om de naam van het Vechtdal in positieve zin uit te dragen.

Lees verder »

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers in Ommen

VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving.

De afdeling Ommen is op zoek naar Maatschappelijk Begeleiders en Juridisch Medewerkers Vluchtverhaalanalyse. De Maatschappelijk Begeleiders ondersteunen vluchtelingen met een verblijfsstatus die in Ommen komen wonen. Zij maken hen wegwijs in Ommen en gaan mee naar arts, school, en winkels. Ze helpen ook met thuisadministratie en het bekend raken met Nederlandse normen en waarden.

De Juridisch Medewerkers brengen op systematische wijze het vluchtverhaal van asielzoekers in kaart door bestudering van het dossier en het bevragen van de cliënt over punten in het asielrelaas die onduidelijk zijn gebleven, onvoldoende naar voren zijn gekomen, tegenstrijdig lijken, et cetera. Op die manier wordt het asielrelaas verder uitgediept en onderbouwd.

Voor meer informatie: vrijwilligerssteunpuntommen.nl.

Kinderen scheiden niet

Tijdens de opleiding familiemediation moeten wij, de studenten, met onze ogen dicht zitten terwijl we een ballon vasthouden. De docent loopt dreigend om ons heen en prikt af en toe een ballon kapot. Ik voel me bang en onzeker. Wanneer komt er weer zo’n harde knal en hopelijk prikt zij niet mijn ballon kapot. Een mooie metafoor van hoe een kind zich kan voelen in een onstabiele thuissituatie.

Lees verder »