Her Majesty: Marrakesh Express

Na twee uitverkochte tournees met hun weergaloze vertolking van het legendarische ‘Déjà vu’ van Crosby, Stills, Nash & Young graaft Her Majesty op 21 juli dieper in de ruim gevulde schatkamervan het meesterlijk viertal.

 

Songs van gezamenlijke albums als ‘Crosby, Stills & Nash’ en ‘4 Way Street’ passeren de revue, maar ook nummers van soloalbums als ‘After The Gold Rush’ en ‘Harvest’ van Neil Young, ‘Manassas’ van Stephen Stills, ‘Songs For Beginners’ van Graham Nash en ‘If I Could Only Remember My Name’ van David Crosby.
Het belooft weer een theaterconcert van hoog niveau te worden, want zoals het Dagblad van Noorden schreef over ‘Déjà vu’’: “Sublieme ode aan CSN&Y (…) Het resultaat is een
prachtavond.”

Her Majesty bestaat uit…
gitaar en zang: Bertolf Lentink
gitaar: Jelle Paulusma
toetsen, zang: Diederik Nomden
bas: Dirk Schreuders
drums, zang: Bauke Bakker

 

Aanvang: 21.00 uur
Theater open: 20.00 uur
Entree: Voorverkoop: € 17.50 (inclusief servicekosten)
Tickets via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-her-majesty-42633776774
Dagkassa: € 23,- (inclusief servicekosten)

 

 

 

Bestuursakkoord Samen Ommen 2018-2022

CDA, LPO en de ChristenUnie hebben een bestuursakkoord gesloten voor de periode 2018-2022. Het bestuursakkoord heeft de titel Samen Ommen! gekregen. Ook hebben de partijen overeenstemming bereikt over de samenstelling en portefeuilleverdeling van het nieuwe college.

Lees verder »

Scootmobieltocht door gemeente Ommen

Bij mooi weer wordt er op woensdag 13 juni weer een scootmobieltocht georganiseerd. Onder leiding van enthousiaste begeleiders op de fiets wordt er een tocht van ca. 25 km gereden door de mooie omgeving van de gemeente Ommen.

Lees verder »

INTO THE WILD

Op een unieke locatie midden in het bos zal er tijdens het laatste weekend van juli zal dit jaar voor het eerst Into The Wild worden georganiseerd op 27 en 28 juli.

Lees verder »

Dawn Brothers in Bostheater Ommen

Alhoewel de Dawn Brothers geen bloedverwanten zijn, het zijn wel degelijk broeders in de rock & roll. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als The Band, CCR, The Rolling
Stones en Otis Redding, brengen ze op 30 juni in het Bostheater pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief.

Lees verder »

Oost Nederlands Mannenkoor

Het Ommer Mannenkoor, het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor en het Chr.Mannenkoor Vroomshoop, maken samen het Oost Nederlands Mannenkoor. En allen onder leiding van
dirigent en pianist Gezinus M Veldman. Deze drie koren tellen gezamenlijk rond de 250 a 300 leden en gaan op 9 juni 2018
zingen in het Bostheater te Ommen.

Lees verder »

Ommen bouwt en vernieuwt

De gemeente Ommen heeft in 2017 verder gebouwd en geïnvesteerd in Ommen. Ook is aandacht besteed aan het vernieuwen van zorg en welzijn. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2017. Uit de cijfers blijkt dat de gemeente in 2017 meer geld overhoudt dan was verwacht. Het college van B&W stelt voor om het overschot op de jaarrekening toe te voegen aan de algemene reserve.

Lees verder »

ChristenUnie Ommen komt met een verrassende kandidaat-wethouder

De ChristenUnie Ommen komt met een verrassende kandidaat voor het wethouderschap in Ommen. Bart Jaspers Faijer – tot op dit moment wethouder in Staphorst – is bereid een overstap naar Ommen te maken. De ChristenUnie Ommen is blij met deze bijzondere ‘transfer’.

Bart Jaspers Faijer (49 jaar) is door de ChristenUnie in Ommen gevraagd om kandidaat-wethouder te zijn. ,,Hoewel ik tot nu toe met veel plezier wethouder ben in Staphorst, wil ik de uitdaging in Ommen niet laten liggen en kies ik ervoor mijn loopbaan als het kan daar voort te zetten.” De ChristenUnie Ommen wil graag een ervaren wethouder in het college. Met Bart Jaspers Faijer denken fractie en partij daarvoor een uitstekende kandidaat te hebben. Bovendien brengt hij zijn brede ervaring en netwerk als voormalig directeur van Stimuland in. Juist een gemeente met een groot landelijk gebied, veel recreatie en verschillende kernen kan veel aan die bestuurlijke kennis van Jaspers Faijer hebben. Tijdens zijn wethouderschap heeft hij zich intensief bezig gehouden met onderwerpen als de Omgevingsvisie, de decentralisatie van de Wmo, de woningbouw en de nieuwe gemeentelijke werkwijze EPOS.’

In Ommen liggen diverse forse opgaven te wachten. ,,De ChristenUnie heeft daar de vorige periode geen deel uitgemaakt van de coalitie en het college, dus er zijn veel ambities, ook als het gaat om het proces van bestuurlijke vernieuwing en bestuurskracht. Ik denk dat ik mij daar goed kan blijven ontwikkelen. Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn periode in Staphorst en ben benieuwd naar mijn toekomst in Ommen. De Ommer gemeenschap kan in mij een betrokken wethouder verwachten. Ik ga voor vormen van coöperatief bestuur.”

Bart Jaspers Faijer kent Ommen op zijn duim vanuit de tijd dat hij directeur was van Stimuland en kantoor hield in Ommen en Vilsteren. ,,Daar heb ik ook geleerd netwerken te bouwen en samenwerking met strategische partners te organiseren.” Voor zijn tijd bij Stimuland werkte Bart Jaspers Faijer zes jaar als directeur van een landbouwprogramma in Burkina Faso. Als voorzitter van een schoolbestuur en ouderling van de Hervormde Gemeente te Rouveen heeft hij zich ook op andere maatschappelijke terreinen actief ingezet. Voor de ChristenUnie is hij actief als voorzitter van de programmacommissie voor de Provinciale Staten 2019.