Scootmobieltocht Welzijn Ommen

Bij mooi weer wordt er op woensdag 18 juli weer een scootmobieltocht georganiseerd. Onder leiding van enthousiaste begeleiders op de fiets wordt er een tocht van ca. 25 km gereden door de mooie omgeving van de gemeente Ommen.

Lees verder »

Aantal eikenprocessierupsen neemt toe

Net als in de rest van Nederland kampt de gemeente Ommen met veel meer eikenprocessierupsen dan andere jaren. Door de hoge temperaturen in de afgelopen periode verloopt de ontwikkeling van de rupsen snel en zijn er op veel plaatsen rupsen met brandharen aangetroffen.

Lees verder »

Kindertheater Bob en Bella

Na hun muzikale avontuur besluiten Bob en Bella dit keer op 8 juli op reis te gaan in Bostheater Ommen. Wie gaat er met hen mee? Samen bekijken ze de wereldbol. Wordt het China, Spanje, Griekenland of toch alledrie?

Lees verder »

Ondernemersfonds centrum Ommen

Ondernemers in Ommen willen per 1 januari 2019 de Stichting Ondernemersfonds Centrum Ommen oprichten. Bij een Ondernemersfonds leveren alle ondernemers binnen een bepaald gebied een financiële bijdrage. Het geld wordt ingezet voor activiteiten, evenementen of projecten die bijdragen aan de vitaliteit van het winkelgebied. Het college van B&W vraagt de gemeenteraad om voor de financiering van het Ondernemersfonds reclamebelasting in te voeren.

Lees verder »

Dierenliefde is sterk blijkt tijdens open dag Dierenbegraafplaats Vennenberg

‘Hij was mijn maatje, altijd aan mijn zijde in moeilijke tijden. We missen je ontzettend’

Dierenbegraafplaats Vennenberg in Dalfsen vierde afgelopen zaterdag het 25-jarig jubileum met een open dag. Met bijna 500 bezoekers is de dag goed bezocht. “Veel mensen verbaasden zich over de grootte van de dierenbegraafplaats en de aandacht die de eigenaren geven aan het graf van hun huisdier.”

Deze aandacht verbaast mede-eigenaar Jefrem niet, want hij heeft inmiddels vele bijzondere verhalen gehoord van mensen die meer gehecht waren aan hun huisdier dan bijvoorbeeld hun familielid. “Een hond laat je drie keer per dag uit, een oom of tante zie je misschien maar één keer per jaar op een verjaardag. De band tussen mens en dier is dan ook heel sterk.”

Altijd aan mijn zijde in moeilijke tijden
Deze sterke band tussen mens en dier bleek ook uit de woorden op het herinneringsbord, dat voor de gelegenheid werd neergezet. Hierop konden bezoekers hun mooiste herinnering aan hun huisdier noteren. Zo schreef iemand “Trouw, onvoorwaardelijke liefde en grote steun. Mijn allerliefste”. En ook is te lezen “Hij was mijn maatje, altijd aan mijn zijde in moeilijke tijden. We missen je ontzettend”.

Alles groeit met liefde
De open dag gaf geïnteresseerden de gelegenheid om de enige dierenbegraafplaats in Overijssel eens met eigen ogen te bekijken en al hun vragen te stellen. Een interactieve puzzeltocht over de begraafplaats leerde ook direct iets over de historie en mogelijkheden. Daarnaast was de ontvangstruimte te bekijken en stonden kisten en manden opgesteld, net als de verschillende lettertypevoorbeelden voor op een grafsteen. Daarbij was er ook nog een huifkartocht georganiseerd en was er een vlucht in een zweefvliegtuig van naastgelegen zweefvliegtuigvereniging Aeroclub Salland te winnen. Als aandenken kregen bezoekers een zakje met bloemenzaad met een bedankkaartje met de passende tekst ‘Alles groeit met liefde’.

Geslaagde dag
De familie Hulsman kijkt tevreden terug op een geslaagde dag. “De mensen waren allemaal erg enthousiast over de open dag, de antwoorden voor de puzzeltocht werden fanatiek opgezocht. Ook hebben we vele felicitaties en mooie woorden in ontvangst mogen nemen. Daarvoor willen we iedereen bedanken.”

Enige dierenbegraafplaats in Overijssel
De Vennenberg is de enige dierenbegraafplaats in Overijssel, in 1992 werd de eerste hond begraven. Inmiddels hebben ruim 3100 huisdieren hun laatste rustplek gekregen op de dierenbegraafplaats. Van honden en katten tot cavia’s en zelfs hagedissen. Bijzonder aan de begraafplaats is dat ook menselijke as mag worden uitgestrooid of ingezet bij het graf van het huisdier. De begraafplaats begon 25 jaar geleden met één hectare, en is inmiddels drie hectare groot. Er ligt een plan om er ook nog een park bij te maken, waar mensen kunnen wandelen en rust kunnen vinden.

Dierenbegraafplaats Vennenberg is gelegen aan de Kortersweg 4, 7722 JG Dalfsen. Gelegen tussen Dalfsen en Lemelerveld.

Wandelvierdaagse opnieuw een succes

De wandelvierdaagse ligt weer achter de vele lopers. Op donderdag 7 juni gingen er naast 1291 lopers, ook nog eens 90 wandelaars vanuit het Vlierhuis en Oldenhaghen op pad. Het totale deelnemersaantal kwam daarbij uit op 1381.

Lees verder »

Informatiebijeenkomst over samen energie besparen

De gemeente Ommen organiseert op woensdag 13 juni vanaf 19.30 uur samen met Buurkracht een informatiebijeenkomst ‘Samen of zelf’ in De Carrousel. De bijeenkomst is speciaal voor inwoners die aan de slag willen met het duurzaam maken van hun woning. Samen met hun buren of zelf.

Lees verder »