Vakantietijd isTaalTijd

Alles ligt stil in de zomervakantie, ook taallessen. Voor anderstaligen is er daarom nu TaalTijd. Op zes dinsdagen in juli en augustus kan iedereen van 10 tot 12 uur in de Bibliotheek aanschuiven om Nederlands te oefenen en taalspelletjes te doen.

Lees verder »

Voorstellingen voor deelnemers Kies een Boek

De afsluiting van de 35ste ronde van Kies een boek is achter de rug. Bovenbouwleerlingen van de scholen van Ommen en omstreken werden beloond met een voorstelling in de Carrousel.

Bij het project Kies een boek lezen leerlingen van groep 7 en 8 zoveel mogelijk boeken. Daarna bepalen ze wat ze het beste boek vonden. Daarvan wordt een top 3 samengesteld.

Boeken die dit jaar door de meeste leerlingen als beste boek werden aangegeven zijn:

  1. Drie keer niks, leven van een Loser – Jeff Kinney
  2. Niek de Groot gaat uit zijn dak – Lincoln Peirce
  3. Superheld op Sokken – Max Kruimel

De voorstelling werd gegeven door kinder-comedian Wijnand Stomp, alias Mister Anansi. Stomp is een geboren verhalenverteller. Met een hoop humor, een tikkeltje wijsheid en opzwepende liedjes maakte hij er een onvergetelijke ochtend van.

UrbanRun Vechtdal College Ommen

Het Vechtdal College Ommen organiseert op woensdag 11 juli een spectaculaire Urban Run. Met medewerking van diverse lokale ondernemers en de organisatie van de Ommer Bissingh is een parcours van 4 km uitgezet.

Lees verder »

Start Vakantielezen

De kinderen van groep 3 en 4 van de basisschool CNS Ommerkanaal zoeken elk een stapeltje boeken uit. Bibliothecaris Henriëtte helpt kinderen en de juf om voor iedereen de beste boeken uit te zoeken: is het onderwerp leuk, is het boek niet te moeilijk of te makkelijk? 

Lees verder »