Leren creatief schrijven

Een goed verhaal begint met een sterk idee, en het uitwerken ervan is vakwerk. Amateurschrijvers die meer willen leren over stijl, structuur en dialogen kunnen tijdens de Kunst Cultuurweek meedoen aan een gratis workshop in de Bibliotheek.

Schrijversvakschooldocent Job Creyghton heeft een programma van drie uur samengesteld. Deelnemers aan de workshop kunnen oefenen hoe ze het karakter van hun verhaalpersonages zo goed en sprekend mogelijk neerzetten. Hoe iemand praat, zegt immers veel over hoe iemand is. Een personage heeft een eigen taal en klankkleur, en die komt vooral in dialogen naar voren. Aan de andere kant zijn de dialogen vaak de plek waar in een verhaal misverstanden ontstaan.

De workshop wordt gehouden op dinsdag 28 mei van 14.00 tot 17.00 in de Bibliotheek in Ommen. In die week is in Ommen de Kunst Cultuurweek, een week waarin amateurkunstbeoefenaars uit heel Ommen laten zien wat ze in huis hebben.

De provincie Overijssel maakt deze gratis workshop mogelijk. Deelnemers wordt gevraagd om hun verhaal in te zenden naar de provinciale schrijfwedstrijd Misversta(a)nd.

Alle informatie over aanmelding en deelname aan de workshop (en de schrijfwedstrijd) staat op de website van de Bibliotheek Ommen: www.bibliotheekommen.nl.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten