Onzichtbare Mensen, Leven in de Echo van de Ommerschans

Er wordt nog druk gewerkt aan de laatste puntjes. De laatste foto’s worden gemaakt, het ontwerp is bijna klaar. Eind juni verschijnt het boek Onzichtbare Mensen, Leven in de Echo van de Ommerschans.

Stichting het Jaar van de Ommerschans heeft vorig jaar vele activiteiten georganiseerd. Gedurende dat jaar kwam steeds het thema armoede naar voren en de wens om de kolonietijd te verbinden met nu. Het Schrijverscollectief Hardenberg e.o. en gastschrijvers kropen in de huid van een persoon die daadwerkelijk geleefd heeft in de bedelaarskolonie de Ommerschans.

Gebaseerd op feiten werden fictieve verhalen geschreven om een aantal van deze onzichtbare mensen een ‘gezicht’ te geven. Daarnaast werden ervaringsdeskundigen die tegenwoordig in armoede leven gevraagd hun verhaal te vertellen. Samen wordt dit een indrukwekkend boek. Een boek vol verhalen van mensen in armoede, niet óver mensen in armoede.

Een van de schrijvers kroop in de huid van zijn voorouder Otto Finke, tevens de voorouder van oa Herman Finkers. Herman bezocht met een deel van zijn familie de Ommerschans en stond stil bij twee dochters van Otto die begraven liggen op het klein kerkhof. “Wij werden er stil van, en dat gebeurt niet vaak bij de familie Finkers”, schreef hij in het voorwoord.

“In dit boek wordt niet ingegaan of er een juiste aanpak is van armoede, niet politiek en niet beleidsmatig. Wat we wel graag willen laten zien is dat instanties en bedrijven zich betrokken en geraakt voelen door dit maatschappelijk fenomeen” zegt Ingrid van der Velde (bestuurslid St Jaar van de Ommerschans).

In het boek wordt een lijst opgenomen met de eerste 50 afnemers van dit boek. Als sociaal betrokken instantie of bedrijf kan men bij voorinschrijving 5 boeken voor 100 euro bestellen en dan wordt de  bedrijfsnaam vermeld in deze lijst. Vooral instanties en bedrijven uit Hardenberg en Ommen worden uitgenodigd om mee te doen aan deze sociale uitdaging omdat de Ommerschans in deze gemeenten ligt.

Doet u mee?

Reageer dan uiterlijk 15 mei 2019 via de uitgever info@bw4all.nl en vermeld in de titel VOORINSCHRIJVING BOEK OMMERSCHANS. Laat zien dat u sociaal betrokken bent en reageer vandaag nog.

 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten