Monumentaal park als decor sfeervol festival

Het Strawberry Fields Festival is volgens Bertolf ‘het allermooiste festival op de allermooiste plek van Nederland’. Daar is geen woord aan gelogen. Dat oude park is buitengewoon sfeervol. En het ligt naast de mooiste gitaarwinkel van Europa (the Fellowship of Acoustics) dat een walhalla is voor gitaristen. De meeste muzikanten op het festival zijn dan ook vaste klant bij Rudi, die mede het festival organiseert. Zaterdag 24 augustus wordt de derde editie van dit evenement gehouden, dat in rap tempo furore maakt.

Naast Bertolf, die met band en met blazers op het podium staat, staan er ook muzikaal kanon en streekheld Daniël Lohues, die er voor de allerlaatste keer Elektrisch te zien is in ‘Skik stijl’. En hoewel hij dat nooit over zichzelf zou zeggen, zeg ik het lekker toch: Wanneer Daniël losgaat op de elektrische gitaar stel je nog even weer je ‘beste-gitaristen-lijstje’ bij!

Podiumbeest en ras muzikant Douwe Bob komt al vanaf zijn 17e bij TFOA en mag als ‘friend of the family’ niet ontbreken. De inmiddels vermaarde band Navarone die je misschien nog kent van the Voice doet denken aan Led Zeppelin. We kennen Joris Linssen vooral als presentator van ‘Hello Goodbye’ en ‘Taxi’. En bijna heel Nederland heeft zijn warme stijl en de persoon Joris Linssen in zijn hart gesloten. Maar daarnaast is hij ook een geweldige muzikant en samen met zijn band Caramba maakt hij opwachting op het festival. Een niet verwachte TV held is misschien Marlijn Weerdenburg. Ze blijkt een fantastische Singer songwriter te zijn. Dan zijn er de werkelijk indrukwekkende tienkoppige band Roots Rising uit Zwolle, Singer songwriter Judy Blank, the inmiddels doorbrekende Dawn brothers en Micah en Julia.

Talent Isa zwart en Hannah Mae die als een raket omhoog schiet staan op het Penny Lane podium.  Thijs Boontjes met showorkest staat altijd garant voor een indrukwekkende show. Inge van Calkar met haar Indie Rockband zat vroeger samen met Sanne Hans (Miss Montreal) in het bandje Isis. Inge gaat als een speer en heeft net een hit te pakken met ‘Touchdown’.

De zeskoppige band Darlyn is ronduit ‘overwhelming’, doen sterk denken aan Fleetwood Mac en Creedence Clearwater Revival. Houd je meer van soul, funk, urban en hiphop? Dan mag je A-Mili niet missen. Deze muzikale bloem en protegé van Typhoon is fris van de rock academie en een veelbesproken talent die ongetwijfeld de komende jaren de hitlijsten zal bestormen.

‘Roel Spanjers, Eric Dijsseldonk en Wouter Planteijdt’ worden tot de beste muzikanten van Nederland gerekend. Houd je van ‘the band’ dan zul het een genot vinden om ze live mee te maken. Yasgur heette de boer die op wiens land het befaamde Woodstock festival plaatsvond, maar het is ook de naam van een geweldig mooi close harmony band uit het Zwolse.

Denk je dat al best een aardige line-up was? Nou er is nog veel meer hoor: Er is ook nog een talentenpodium met de ‘Zac Brown Tribute band’, ‘Nemo’ drie 15-16 jarige muzikale meiden uit Zwolle, de 13 jarige Mette Wassings uit Hardenberg, Left of Centers, the Mustangs, Felicia Westerhof, Sarah van ’t Zand, Luke and the Bassbreakers,  familieband Nonsons, en elders op het festival de 13 jarige getalenteerde Han Rui Lie op Piano die tussendoor lekker dwars Beethoven, Bach en andere klassieke helden vertolkt.

Maar dan zijn we er nog niet.  Strawberry fields heeft ook nog een literair muzikaal café, ‘De Aardbei draait Door’ waarin onder andere  Erwin Java en Peter Buwalda te gast zijn samen met vele andere intrigerende gasten. Een andere leuke corner is Club 27 die eer doet aan alle muzikale helden die gestorven zijn op 27 jarige leeftijd. Denk aan Jim Morisson, Jimy Hendrix, Kurt Cobain, Amy Winehouse, Brian Jones, Janis Joplin en nog vele meer..

En dan is er nog het straattheater, John Lennon zong in een van zijn liedjes ‘Let me take you to Strawberry fields, de place where nothing is real’, en dat is precies onze doelstelling! Een dag lang met je hoofd in de wolken, genieten van de muziek, van elkaar, en je laten inspireren om na de vakantie weer vol met frisse ideeën aan de slag te gaan! We hopen je te inspireren!

Oh ja en krijg je zin aan iets lekkers: Ook daar word op een unieke manier voor gezorgd: De Pop up restaurants op Strawberry fields zijn namelijk om je vingers bij af te likken: Daniel Poolman en Rick de Jonge zijn potentiele Sterrenkoks. En zij koken op het festival! samen met Dina’s fellows, de Mulini’s, de Rheezerkamer en de Piaggio koffiebar, tea and Chocolate, en nog veel meer!

Foto: Bertolf van Wieren tijdens de vorige editie van Strawberry Fields. 

 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten